Meest gestelde vragen vertrek sponsorfietstochten
toegevoegd op: woensdag 12 juli 2017
VNB-redacteur

 

Nog maar drie dagen en dan is het zover: het vertrek van de sponsorfietstochten! Ben jij al helemaal klaar voor zaterdag? Wij hebben de afgelopen dagen een aantal vragen over deze dag ontvangen. Hoe laat begint de viering in de Sint-Janskathedraal nu precies? Hoe is het vervoer geregeld voor mensen die (een deel van) dag 1 meefietsen? Waarom lijkt het ons leuk dat er zoveel mogelijk mensen aanwezig zijn? Wij helpen jou graag een stapje verder en geven antwoord op de vijf meest gestelde vragen.

Ik wil zaterdag graag aan een van de festiviteiten deelnemen. Welke festiviteiten zijn er nu precies allemaal en hoe laat beginnen deze?
Het officiële programma van zaterdag begint om 8.30 uur in de Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch. Hier gaat bisschop De Korte voor in een eucharistieviering die ongeveer een half uur zal duren. Vanaf 8.15 uur is de kathedraal geopend. Na de viering zullen de fietsers en vrijwilligers om ca. 9.00 uur vanaf de St. Janskathedraal vertrekken. Naast de deelnemers aan de sponsorfietstocht, is er de mogelijkheid voor geïnteresseerden om hierbij aan te sluiten en (een deel van) dag 1 mee te fietsen.

Ik wil graag een deel van de eerste dag meefietsen. Hoe is dit geregeld?
Belangstellenden kunnen (een deel van) de eerste dag van de sponsorfietstochten meefietsen. Het meefietsen vindt plaats in teams die zijn samengesteld op basis van de gemiddelde fietssnelheid van de deelnemers. De eerste stop is na ongeveer 30 km in Hilvarenbeek. De tweede stop van de dag is in Arendonk (België) dat op ca. 50 km van ’s-Hertogenbosch ligt. Zowel bij de koffie als bij de lunchstop wordt door VNB catering verzorgd. De reis terug naar huis is op eigen gelegenheid.

Indien men niet de mogelijkheid heeft om zich door een bekende op te laten halen, bestaat de mogelijkheid om met het openbaar vervoer terug te reizen. Voor wie meefietst tot aan Hilvarenbeek is het dichtbij zijnde station Tilburg. Voor deelnemers die meefietsen tot aan Arendonk (België) zijn er beperkt openbaar vervoer mogelijkheden. Indien mogelijk kan men gebruik maken van openbaar busvervoer tot aan Tilburg of Eindhoven en van hieruit verder reizen per trein.

Wat is de route die men op dag 1 per fiets zal afleggen?
De route die de deelnemers van dag 1 afleggen ziet er als volgt uit:

 

Waarom wordt er door VNB zoveel aandacht geschonken aan de sponsorfietstochten?
De sponsorgelden die met de fietstochten worden opgehaald komen ten goede aan de Vincentiusvereniging. De Vincentiusvereniging is een lokaal georganiseerde vrijwilligersorganisatie die middels armoedebestrijding en persoonlijke hulpverlening vanuit het gedachtegoed van Vincentius een structurele bijdrage willen leveren voor zwakkeren en kwetsbaren in de samenleving. Zij zullen de opbrengsten van de sponsorfietstocht gebruiken voor de financiering van een groep minder draagkrachtige pelgrims voor de bedevaart van het bisdom ’s-Hertogenbosch naar Lourdes. VNB wil betekenisvol ontmoeten voor iedereen mogelijk maken. Vanuit deze hoedanigheid zetten wij ons graag in voor de Vincentiusvereniging.