Fransman publiceert groot interview met paus
toegevoegd op: vrijdag 1 september 2017
VNB-redacteur


Binnenkort verschijnt Pape François - Politique et societé van de Franse socioloog en publicist Dominique Wolton. Dit boek is een weerslag van een groot interview met paus Franciscus.
De auteur bezocht de paus tussen februari 2016 en februari 2017 twaalf keer. Tijdens deze sessies sprak Franciscus openhartig over zijn leven. Zo onthulde hij dat hij op 42-jarige leeftijd een half jaar psychotherapie had.


In het interview worden diverse onderwerpen besproken, zoals oorlog en vrede, globalisering, religie en politiek, fundamentalisme en secularisme, cultuur en communicatie, moderniteit, Europa, migratie, homoseksualiteit en huwelijk. Over zijn leven als paus zegt Franciscus: “Ik had nooit gedacht dat ik in deze kooi zou eindigen, maar ik blijf innerlijk vrij.”

Op de Franse televisiezender France 2 zei Wolton dat hij onder de indruk was van de persoonlijkheid van Jorge Bergoglio: “zijn glimlach, zijn zachtmoedigheid, zijn uiterst levendige ogen, zijn intelligentie”.

Dominique Wolton, geboren in 1947 in Kameroen, publiceerde eerder in boekvorm interviews: met de politiek filosoof Raymond Aron (1981), met kardinaal Jean-Marie Lustiger (1987) en met politicus Jacques Delors (1994).

(Bron: KRO, 2017)