Re√ľnie Projectkoor Nederlandse dag in Rome
toegevoegd op: zaterdag 7 oktober 2017
VNB-redacteur


Alweer bijna een jaar geleden waren er meer dan 2000 pelgrims in Rome, om samen het jaar van Barmhartigheid te vieren en door de Heilige Deur van de Sint Pieter te trekken. Velen hebben aan deze dag nog mooie herinneringen. Zo ook het projectkoor dat in deze feestelijke Mis mocht zingen.

Onder leiding van Sonja Roskamp en Wouter van Belle als organist, hebben de projectkoorleden op twee zaterdagen in Nederland zich voorbereid op deze viering. Er werd toen hard gewerkt om alle muziek in te studeren. Het VNB-projectkoor, dat bestond uit zangers en zangeressen uit het hele land, is in een week tijd een hechte groep geworden en ze raken nu nog steeds niet uitgesproken over hun belevenissen in Rome, zowel muzikaal, maar ook als pelgrim. Daarom is er op 19 november in Utrecht een reünie georganiseerd voor de koorleden van het VNB-projectkoor en dat kan natuurlijk niet zonder te zingen. Want graag wilden ze nogmaals het programma zingen wat ze in de Mis op de Nederlandse dag in de Sint Pieter hebben gezongen. Celebrant is pastoor Martin Los, die ook met het VNB-projectkoor in Rome was.

U bent van harte uitgenodigd om bij deze feestelijke Mis in Utrecht aanwezig te zijn, om misschien door de gezangen en de muziek u weer even in Rome te wanen, bij die geweldige unieke belevenis met zoveel Nederlanders in Rome.

Zondag 19 november, aanvang H. Mis: 10.30
Sint Catharinakathedraal, Lange Nieuwstraat, Utrecht