VKMO-directeur Pieter Kohnen (46) overleden
toegevoegd op: maandag 5 februari 2018
VNB-redacteur


Pieter Kohnen, directeur van het Verband van Katholiek Maatschappelijke Organisaties (VKMO), is vrijdag op 46-jarige leeftijd in Den Bosch overleden. Hij was al geruime tijd ziek. Dinsdagavond werd hij met spoed opgenomen op de intensive care.
Theoloog Kohnen werkte van 2002 tot 2011 als persvoorlichter van de Nederlandse bisschoppenconferentie.

Kohnen was de afgelopen veertien jaar lid van het kerkbestuur van de Sint-Janskathedraal van Den Bosch. Plebaan Geertjan van Rossem van de Sint-Jan schrijft vandaag op zijn Facebookpagina:  “In zijn helaas te korte leven van ruim 46 jaar heeft hij veel mogen betekenen voor zijn gezin en familie, voor onze parochie en ook voor de Nederlandse kerkprovincie in haar geheel. We zullen zijn enthousiasme en gedrevenheid, zijn creatieve ideeën en energie, en in dit alles zijn hartelijke toewijding aan de Kerk van Christus missen. We bidden voor zijn zielenrust en om sterkte voor zijn vrouw Anneke en hun vier kinderen, voor zijn ouders en dierbaren. Nader bericht over de uitvaart volgt nog.”

In november 2016 sprak Pieter Kohnen met Annemiek Schrijver over Maria in het KRO-NCRV-programma Mijn Maria.

VNB
VNB herinnert zich Pieter Kohnen als een zeer betrokken en gemotiveerde man. Met VNB reisde Kohnen namens de VKMO meerdere malen naar Rome waaronder in 2016 naar de Nederlandse dag. Wij condoleren zijn vrouw, kinderen en nabestaanden met dit verlies. Woorden schieten tekort. Wij wensen hen veel kracht om dit verlies te kunnen dragen.

Bron: KRO-NCRV, 2018.