Munten Trevifontein voor armen
toegevoegd op: woensdag 4 april 2018
VNB-redacteur


Het katholieke Caritas Rome ontvangt tot eind december van dit jaar het muntgeld dat in de Trevifontein in Rome wordt gegooid.


Jaarlijks gooien miljoenen toeristen tijdens hun bezoek aan Rome een muntje over hun schouder in de Trevifontein. Doel van het gebruik? Ooit nog terugkeren naar de Eeuwige Stad. Het geld dat in de fontein wordt gegooid wordt uit de fontein gehaald door gemeentewerkers. Hierna wordt het geld geschonken aan Caritas, een katholieke organisatie die zich inzet voor armen en behoeftigen.

1,4 miljoen euro
Volgens Caritas werd naar schatting in 2016 circa 1,4 miljoen euro in de fontein gegooid. Geld dat door de organisatie wordt gebruikt voor voedsel en het faciliteren van onderdak van behoeftigen. Ondanks dat de gemeente van Rome een langdurige overeenkomst met Caritas was aangegaan betreffende de opbrengsten van de fontein werd deze overeenkomst recentelijk teruggedraaid. Het geld zou namelijk ook gebruikt kunnen worden voor de financiering van verschillende projecten in de stad.

Vertraagd tot minimaal eind 2018
De gemeenteraad heeft afgelopen week zijn besluit vertraagd en besloten dat Caritas alsnog tot minimaal eind 2018 de opbrengsten zal ontvangen. Mgr. Enrico Feroci, directeur van Caritas Rome, verwelkomt het besluit: “it concretely expresses the solidarity of the whole city of Rome toward those who suffer and are disadvantaged.”

Bron: Catholic Herald, 2018.