Wandelpelgrimage: laat je inspireren
toegevoegd op: maandag 9 april 2018
VNB-redacteur


Laat je inspireren op de meest betekenisvolle plekken van Europa
Wandelreizen: een steeds populairder fenomeen. Of niet? Het lijkt misschien zo, maar van oudsher pelgrimeren mensen naar religieuze plaatsen. Vanuit eeuwenoude traditie… Voor het geloof… Op zoek naar bezinning. Santiago de Compostella is niet voor niets uitgegroeid tot het pelgrimshart van Europa: het is het eindpunt van vrijwel alle Camino’s die in Zuid-Europa lopen. Heb jij weleens deelgenomen aan een pelgrimage? Stop met uitstellen en grijp je kans. Loop mee op een van onze schitterende tochten door Spanje of Frankrijk en ervaar hoe het is om te pelgrimeren. Ga jij mee?

16-daagse belevingsreis Leon-Santiago – vertrek in juni en september
Typische Spaanse vergezichten, een schitterende omgeving, de heerlijke Spaanse cultuur en de betekenisvolle bestemmingen die wij aandoen. De Camino lopen is een beleving. Waar kun je je reis beter beginnen dan in Leon? Leon is de koninklijke stad van Spanje en is bekend om haar prachtige gotische kathedralen, open pleinen, statige gebouwen en het stadhuis van Gaudi. Heb jij weleens gehoord van Cruz de Ferro en Villafranca del Bierzo? Cruz de Ferro is de plaats in de Spaanse hooglanden waar pelgrims hun last (in de vorm van een steen) achter laten. Villafranca del Bierzo is een echt ‘Camino’-dorp, gevormd én in stand gehouden door passerende pelgrims. De kerk in het dorp heeft een speciale Santiago poort. Zieke pelgrims passeerden deze poort, ter bemoediging, zodat ze kracht zouden vinden om de Camino te vervolgen. We eindigen onze reis in Santiago. De plaats waar de apostel Jacobus begraven zou liggen onder de imponerende kathedraal.

 SA1802 16-daagse reis Leon-Santiago (juni)
SA1803 16-daagse reis Leon-Santiago (september)
SA1804 16-daagse reis Leon-Santiago DeLuxe (september)


8-daagse belevingsreis Pyreneeën – vertrek in juli

Het is in Lourdes aan de oever van de Gave dat Maria achttien keer aan molenaarsdochter Bernadette Soubirous verscheen. De Dame verzocht een kapel te bouwen en sindsdien is Lourdes een van de meest bezochte bedevaartplaatsen in Europa. Lourdes is meer dan alleen maar de plek waar de hemel de aarde raakt. Het is gelegen in de schitterende Pyreneeën: de perfecte locatie voor een wandelpelgrimage. Naast dat u dan ook enkele dagen in Lourdes doorbrengt Deze Pyreneeën vormen bij uitstek het perfecte decor voor een pelgrimage. Tijdens deze reis loop je door de schitterende Hautes Pyrenees, trotseer je bergen en verblijf je onder andere in Estelle Betherram, Arbeost en St. Savin.

LO1881 - 8 daagse reis Pyreneeën (vertrek juli)