Bedevaart-TGV naar Lourdes rijdt
toegevoegd op: donderdag 26 april 2018
VNB-redacteur


De bedevaart TGV-naar Lourdes van aanstaande zaterdag rijdt. De SNCF (Franse spoorwegen) heeft vanmorgen officieel bevestigd dat de trein vanaf Tourcoing zal rijden. Met de trein reizen pelgrims van het Aartsbisdom Utrecht en VNB van het Noord-Franse Tourcoing naar Lourdes. De trein vertrekt op de eerder geplande tijd en rijdt de geplande route.

Groen licht na intensief overleg
Ruud Fokker, directeur/bestuur VNB: “Vanmorgen hebben wij eindelijk na dagen van intensief contact met de Franse Spoorwegen (SNCF) groen licht gekregen. Het besluit van het wel of niet doorgaan van het TGV-vervoer lag niet bij VNB, maar bij de Franse spoorwegen. Wij zijn blij dat de trein rijdt en dat deze hierbij de geplande dienstregeling en route volgt.”

Bedevaart Aartsbisdom Utrecht
Ruim 900 pelgrims vertrekken zaterdagochtend vroeg met bussen vanuit de regio richting het Noord-Franse Tourcoing. Het vervoer was enige tijd onzeker door aangekondigde stakingen die mogelijk effect konden hebben op de dienstregeling van de trein. Dankzij de bevestiging van vanmorgen vertrekken zij volgens planning naar Lourdes waar zij in totaal met circa 1200 pelgrims op diocesane bedevaart gaan.