Nieuwsbrief 21 juni 2018
toegevoegd op: donderdag 21 juni 2018
VNB-redacteur
  
Volg ons:                
Nieuwsbrief 21 juni 2018
Ga mee op een van onze zorgreizen!

Ben of ken jij iemand die minder goed ter been is? Iemand die graag op pelgrimage wil gaan, maar die gedurende de reis (beperkte) medische zorg of ondersteuning nodig heeft? Ook dit jaar heeft VNB weer een alomvattend aanbod zorgbedevaarten op de planning staan. In deze nieuwsbrief vertellen wij jou alles over de reizen naar onder andere Lourdes en Rome. Ook sprak onze VNB-redacteur met Mieke van Aalten, VNB-vrijwilliger en zorghotelleider voor o.a. de zorgbedevaart naar het Heilig Land. Mieke: "Er gebeurt zoveel tijdens de zorgreizen. (...) Gedurende de reis vinden mensen elkaar voor troost, een luisterend oor, de bekende lach en traan, samen zingen en bidden."  

"Het ontroerd als het 'ziek en gezond' wegvalt"
Interview Mieke van Aalten, zorghotelleider 
 

Mieke van Aalten is al jaren vrijwilliger bij VNB en is meerdere malen meegeweest als zorghotelleider naar onder andere Rome, het Heilig Land en Kevelaer. Onze VNB-redacteur sprak met haar over het maken van een zorgreis. Mieke: "Gedurende de reis vinden mensen elkaar voor troost, een luisterend oor, de bekende lach en traan, samen zingen en bidden. Wat me altijd weer ontroerd is als het 'ziek en gezond' wegvalt: dat het niet meer uitmaakt of je op wielen voort beweegt, loopt of duwt." Lees meer.  

Ga mee op een van onze zorgreizen
Reisaanbod zorgbedevaarten en VNB-Lance 2018
 

Speciaal voor pelgrims die minder goed ter been zijn of die (beperkte) medische ondersteuning gedurende de reis nodig hebben, organiseren wij zorgreizen. Ben of ken jij iemand die graag mee wil op een van onze zorgreizen? Voor dit jaar staan de volgende zorgreizen op de planning:

 

Wil jij naar Lourdes én per vliegtuig reizen? Indien jij niet liggend of in een eigen rolstoel vervoerd dient te worden, kun jij deelnemen aan een van onze vliegbedevaarten. Klik hier om in ons keuzemenu een reis te selecteren. 

Verantwoord op reis
VNB
Pater van den Elsenstraat 10
5213 CD 's-Hertogenbosch
www.vnb.nl