Nieuwe podcast in aanloop naar WJD
toegevoegd op: donderdag 2 augustus 2018
VNB-redacteur

Hoe ga je te werk als je levensbepalende keuzes maakt? Daarover spreekt Bob Wegkamp in deze podcast met Paul Graas. Paul is lid van het katholieke Opus Dei. Zijn spiritualiteit helpt hem niet alleen bij grote keuzes, maar juist ook in het dagelijks leven.

Maar vindt God dan ook iets van wat je eet, of als je een biertje drinkt? “Stel je zit met een vriend in het café en je hebt een goed gesprek, maar misschien moet je morgen weer vroeg aan de slag. Is er een vast antwoord of het goed is dat je een extra biertje drinkt? Niet per se,” zegt Paul. “Maar je kunt het op God betrekken, een bewust moment hebben en vervolgens een keuze maken.” Het gaat erom dat je intentie zuiver en liefdevol is. Elke relatie, studie en baan brengt vele kleine dagelijkse handelingen met zich mee. Paul vertelt erover. “Je wordt niet zomaar een vriend van een vriend,” zegt hij. “Dat geldt ook voor je relatie met Jezus Christus in de mate dat je Hem vertrouwt en Hij onderdeel is van je leven.”

Deze podcast wordt gemaakt vanwege de Wereldjongerendagen 2019. Het thema van de Nederlandse reis ‘Discover your identity’ is een aanvulling op het wereldwijde thema van de WJD: ‘Zie de dienstmaagd des Heren; mij geschiede naar uw woord’ (Lucas 1, 38). Paus Franciscus benadrukt dat Maria met haar geloof, moed en durf een voorbeeld is voor jongeren en de Kerk. Klik hier voor meer informatie over de WJD.

Beluister de podcast hier.

Bron: Katholiekleven.nl, 2018.