Nieuw op het menu: de 'kapelaanburger'
toegevoegd op: vrijdag 14 juli 2017
VNB-redacteur

 

Een frituur in het Vlaamse Herk-de-Stad serveert sinds kort een unieke snack: de naar de lokale priester Wim Simons vernoemde ‘kapelaanburger’.

De jonge kapelaan mag na de Mis van zaterdagavond graag wat komen eten bij frituur Chanry, schrijft Het Belang van Limburg. Klaarblijkelijk zijn gebruikelijke frietje stoofvlees beu geworden, vroeg hij de uitbaters onlangs om iets nieuws: een hamburger met bacon en kaas, met daarbij sla, ei en groenten. Zij voegden daar zelf nog een saus naar eigen, geheim recept aan toe en de ‘kapelaanburger’ was een feit.

‘Op onze kaart geplaatst’
Het bleef echter niet bij een exclusief gerecht voor de priester. Ook de uitbaters van Chanry, Catherine Bex en Yannick Van Knippenbergh, vonden de nieuwe hamburger smakelijk. Bovendien is Simons naast kapelaan ook docent op een aantal scholen in Herk-de-Stad, en zijn leerlingen wilden het gerecht ook wel eens proberen.
Simons is niet de eerste klant met speciale wensen voor zijn hamburger, zegt Catherine Bex tegen Het Belang van Limburg. “Maar omdat de vraag naar de creatie van de kapelaan toenam, hebben we hem ook op onze kaart geplaatst. Dat bracht de bal pas echt aan het rollen. Hij wordt toch twee tot drie keer per dag besteld.”

‘Een doosje met een kruisje erop’
Het is voor het eerst dat een specifieke wens van een klant het tot de menukaart van de snackbar heeft geschopt, aldus Bex. “We serveren de burger in een doosje met een kruisje erop. De hamburger is apart, net zoals de kapelaan.”

Wim Simons intussen, kan er volgens Het Belang van Limburg wel om lachen: “Meer dan eens krijg ik een berichtje van iemand die ‘de kapelaan’ aan het opeten is.”

(Bron: Katholiek Nieuwsblad, 2017)