Europese Taizé-jongerenontmoeting in Bazel
toegevoegd op: vrijdag 3 november 2017
VNB-redacteur

De voorbereiding van de Pelgrimage van Vertrouwen van de Taizé-gemeenschap, die straks in Bazel plaats vindt, draait op volle toeren.
In het Zwitserse Bazel zijn de voorbereidingen gestart voor de jaarlijkse Pelgrimage van Vertrouwen, die op initiatief van de Taizé-gemeenschap duizenden jongeren uit heel Europa rond de jaarwisseling samenbrengt. De bijeenkomst vindt telkens plaats in een of andere Europese grote stad, dit jaar in Bazel en zoals gebruikelijk van 28 december tot 1 januari. Momenteel zijn de organisatoren volop op zoek naar ongeveer 15.000 gastenverblijven voor de buitenlandse deelnemers.

Het basisidee van de pelgrimage is dat er een uitwisseling zou plaatsvinden tussen de deelnemers en de bevolking, zegt coördinator Fabian Dinkel in Basel. Hij herinnert eraan dat Bazel een van de kleinste steden is waar de bijeenkomst ooit werd georganiseerd. Het is dan ook geen toeval dat we heel wat gasten ook net over de grens, in Duitsland en Frankrijk, zullen onderbrengen. De belangrijkste samenkomsten zullen plaatsvinden in de Sint-Jakobshal en het vlakbij gelegen ijshockeystadion. Voor het avondgebed wordt er een speciale verwarmingsinstallatie in het sportstadion geplaatst.

Bron: Kerknet, 2017

Zelf op reis?
Lijkt het jou leuk om deel te nemen aan de Pelgrimage van Vertrouwen? In samenwerking met Taizé in Nederland organiseert VNB een 6-daagse belevingsreis van 20 december 2017 tot en met 2 januari 2018. Meer informatie? Klik hier.