VNB-vrijwilliger Bert Hillhorst toont kerststallen
toegevoegd op: woensdag 6 december 2017
VNB-redacteur

 

VNB-vrijwilliger Bert Hillhorst toont kerststallen in Heiligenbeeldenmuseum
Op 8 december worden de deuren van het Heiligenbeeldenmuseum, voorheen de Heilige Antonius van Padua Kerk, opnieuw geopend voor de jaarlijkse kerstgroepententoonstelling. Dit jaar is de tentoonstelling mede vormgegeven door VNB-vrijwilliger Bert Hillhorst en worden er verschillende speciale dagen georganiseerd met vocale en muzikale optredens. Hillhorst: “Achter iedere kerststal zit een verhaal”.

Grote liefde voor kerststallen
Bert verzamelt al ruim 30 jaar kerststallen. “Ik heb er momenteel 550 in mijn bezit”. De kerststallen zijn afkomstig van over de hele wereld: Canada, Duitsland, Frankrijk. Een van de pronkstukken van de tentoonstelling is een kerststal van Hillhorst die afkomstig is uit de Franse Provence. “De groep is behoorlijk groot en heeft een afmeting van 3,5 bij 1,5 meter. Wat ik zo fascinerend vind aan deze groep is dat ik iedere keer opnieuw, weer iets nieuws ontdek”. Naast Bert Hillhorst neemt ook Nanny de Beer een deel van de tentoonstelling voor haar rekening. Met ruim 75 miniatuurgroepjes neemt ook zij een deel van de tentoonstelling voor haar rekening.

Het feest van kerst zien, horen en voelen
De kerstgroepen worden tentoon gesteld in een sfeervol kerstdecor met veel kaarslicht en passende muziek. In een klankbeeld worden leuke aspecten rond het kerstverhaal en in het bijzonder over Driekoningen, op een leerzame wijze getoond. Er zijn speciale dagen waarop er vocale en muzikale optredens plaatsvinden. Op vrijdag 15 december wordt de dag afgesloten met een kerstconcert door zangkoor Reborn en op tweede kerstdag treedt vanaf 13.00 uur harpiste Chantal Bohmen op.

Betekenisvolle plek

Het Heiligenbeeldenmuseum was voorheen de Paduakerk die in 1999 werd gesloten voor de normale eredienst. Vrijwilligers realiseerden het voortbestaan van het monument met een gedurfd idee en bouwden de kerk zonder subsidie en startkapitaal om tot het Heiligenbeeldenmuseum. Het bezoekadres van het Heiligenbeeldenmuseum is Ruusloseweg 101, 7251 LD Kranenburg (Vorden). De toegangsprijs per persoon bedraagt € 4,00.

De tentoonstelling “Kerst op de Kranenburg” heeft de volgende openingstijden:

  • 8 december 2017 t/m 7 januari 2018: iedere dag geopend van 11.00 tot 17.00 uur*
  • Op vrijdag 15 december is de tentoonstelling doorlopend geopend tot 22.00 uur.

* Gesloten op 1e kerstdag en nieuwjaarsdag.