Peer Paorel Prijs 2017 uitgereikt aan Annelies
toegevoegd op: donderdag 11 januari 2018
VNB-redacteur


De Peer Paorel prijs is de vrijwilligersprijs voor de gemeente Oisterwijk. Deze wordt vanaf 2002 jaarlijks uitgereikt op de nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Oisterwijk. 
Rond oktober beginnen de inschrijvingen. Vrijwilligers of groepen uit de gemeente kunnen van af dat moment aangemeld worden.
Elke aanmelding wordt door een onafhankelijke jury beoordeeld op een aantal criteria. Zo moeten de kandidaten onder andere een bijzondere staat van dienst hebben binnen het Oisterwijkse vrijwilligers leven.
Na juryberaad vloeit er in december een winnaar uit. Deze persoon word, zonder dat hij ervan af weet, naar de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Oisterwijk gelokt. Daar wordt de vrijwilliger gehuldigd en ontvangt als prijs, een bronzen beeldje van de Oisterwijkse eigen Peer Paorel en een geldbedrag van €250,- .

Annelies

Annelies heeft deze prijs ontvangen omdat ze zich tomeloos inzet in meerdere organisaties. Zo is ze al meer dan 40 jaar vrijwilliger en lid bij harmonieorkest Oisterwijk. Ook heeft ze vele zorgreizen naar Lourdes met Stichting VNB als verpleegkundige gemaakt om de mensen met een zorgvraag te ondersteunen. Bij het project GOED Wonen en Mozaik, een bouwproject voor mensen met een verstandelijke beperking begeleidt zij ouders, patiënten en onderwijsteams in het leren omgaan met de beperkingen van hun kind en leerling. Wij feliciteren Annelies van harte met deze prijs.