160ste verjaardag 1e Mariaverschijning
toegevoegd op: zondag 11 februari 2018
VNB-redacteur

160ste verjaardag eerste Mariaverschijning aan Sint-Bernadette
Het is vandaag precies 160 jaar geleden dat de Heilige Maagd Maria aan Bernadette Soubirous zou zijn verschenen. De 14-jarige molenaarsdochter uit Lourdes zou daarna nog zeventien keer door “de mooie dame” zijn aangesproken. Nadat de kerkelijke autoriteiten de verschijningen hadden erkend, groeide Lourdes uit tot een van de voornaamste bedevaartsoorden van Europa.

Vele gelovigen pelgrimeren naar Lourdes in de hoop er te genezen van hun kwalen. In de Katholieke Kerk geldt de 11de februari daarom als Wereldziekendag.

De Franse krant Le Figaro meldt vandaag dat zich onlangs het 70ste officieel erkende Lourdes-wonder heeft voltrokken. Een Franse religieuze, Sœur Bernadette Moriau (79), genas in Lourdes van het zogeheten Caudasyndroom, dat ze in de jaren zestig had opgelopen; sinds eind jaren tachtig kon ze niet meer lopen. Na een reeks wetenschappelijke onderzoeken werd vastgesteld dat de genezing medisch niet te verklaren valt, waarop de bisschop van Beauvais het als mirakel op voorspraak van Onze Lieve Vrouw erkende.

(Bron: KRO, 2018)