Nederlandse Dagen in Heilig Land in november 2018
toegevoegd op: maandag 12 februari 2018
VNB-redacteur

 

Voor het eerst organiseert de bedevaartorganisatie VNB een grote pelgrimage naar het Heilig Land. Na het succes van de Nederlandse Dag in Rome in het Jubeljaar van de Barmhartigheid zullen midden november 2018 de ‘Nederlandse Dagen’ in het Heilig Land plaatsvinden.

Diverse katholieke gemeenschappen en organisaties zullen aan de bedevaart naar Palestina en Israël deelnemen. Er is plaats voor 800 personen. Hoogtepunt wordt de pontificale eucharistieviering op in de Sint-Catharinakerk in Bethlehem, de geboorteplaats van Jezus Christus.

De exacte data zijn nog niet vastgelegd; dat hangt er mede vanaf of het lukt om de pontificale mis vanuit Bethlehem rechtstreeks op de Nederlandse televisie uit te zenden.

Het gezamenlijke programma begint met een ochtendviering op de Berg van de Zaligsprekingen aan het Meer van Galilea. Op die eerste dag worden ’s avonds de vespers gebeden in de Kerk van de Aankondiging in Nazareth, de stad waar Christus opgroeide. De volgende dagen bezoeken de Nederlandse pelgrims de heiligdommen in Bethlehem en Jeruzalem.

Bekijk de vlog van Emke de Bruijn, Manager Touroperating bij VNB, over de voorbereiding van de Nederlandse Dagen in het Heilig Land.

Bron: KRO, 2018.