Nieuwsbrief 15 maart 2018
toegevoegd op: donderdag 15 maart 2018
VNB-redacteur
  
Volg ons:                
Nieuwsbrief 15 maart 2018
Adembenemend en inspirerend Polen

Polen is niet alleen een schitterend en inspirerend land, het is het thuisland van de geliefde Paus Johannes Paulus II die ieders hart verwarmde met zijn vriendelijke aard en doorzettingsvermogen. Katholiek Nieuwsblad vertrekt begin mei op bedevaart naar Polen en treedt hierbij in de voetsporen van de Heilige Paus Johannes Paulus II. Deze nieuwsbrief staat dan ook in het teken van deze bedevaart. Nico Stijger bezocht het schitterende Polen afgelopen jaar met Stichting Bedevaarten Westland en VNB. Nico: "Het heeft mij verrijkt!"

In de voetsporen van de Heilige Paus Johannes Paulus II  
9-daagse bedevaart Katholiek Nieuwsblad Polen
 

Niet alleen overleefde Johannes Paulus II twee aanslagen, ook is hij verantwoordelijk voor twee mirakels. Het is dan ook niet raar dat hij na zijn dood nog steeds zo’n grote invloed heeft op miljoenen mensen. Katholiek Nieuwsblad treedt onder leiding van reisleider Pim Walenkamp en pastoor M. Hagen in de voetsporen van de Heilige Paus Johannes Paulus II. Ga mee en bezoek onder andere Wadowice, de geboortestad van Johannes Paulus II, Czestochowa, het Heiligdom met de relikwie van de Zwarte Madonna en schitterend Krakau. 
Lees meer.

"Het heeft mij verrijkt!"
Interview VNB-vrijwilliger Nico Stijger 
 

Nico Stijger, 59 jaar en woonachtig in Kwintsheul, is al jaren actief als vrijwilliger voor VNB en Stichting Bedevaarten Westland. Afgelopen jaar reisde Nico met Stichting Bedevaarten Westland en VNB naar Polen. Nico: "Waarom Polen? Het Westland eet en ademt glastuinbouw en daar werken veel arbeiders met verschillende nationaliteiten." Onze VNB-redacteur sprak Nico over deze reis: de totstandkoming, de plaatsen die ze bezochten en wat de meeste indruk op hem heeft gemaakt. Nico: "Het heeft mij verrijkt!"  Lees meer. 

Rust, informatieborden en het vullen van flessen
Werkzaamheden in Lourdes
 

Enkele weken geleden vond in Lourdes een jaarlijks congres voor bedevaartorganisaties plaats. VNB was bij dit congres aanwezig, waar de algemene ontwikkelingen in en rondom Lourdes werden besproken. In de afgelopen weken deelden we informatie over het verplaatsen van de kaarsenbakken en de werkzaamheden bij de baden. Deze week vertellen we jou meer over het bevorderen van de rust bij de Grot, informatieborden op het heiligdom en het vullen van flessen en jerrycans met Lourdeswater. Lees meer.

Verantwoord op reis
VNB
Pater van den Elsenstraat 10
5213 CD 's-Hertogenbosch
www.vnb.nl