Treinstakingen in Frankrijk
toegevoegd op: maandag 16 april 2018
VNB-redacteur

 

In de aankomende weken zal personeel van de Franse spoorwegen, SNCF, staken. Het is nog onduidelijk of dit gevolgen heeft voor reizigers van VNB die in de aankomende periode met de TGV naar Lourdes reizen.

Intensief overleg
Door stakingen van het personeel van SNCF zal op de aangekondigde dagen beperkt treinverkeer mogelijk zijn. De stakingen vloeien voort uit hervormingsplannen die de regering wil doorvoeren bij staatsbedrijf SNCF. Voor nu is onduidelijk of de stakingen ook effect hebben op de door VNB geplande reis naar Lourdes die eind deze maand vertrekt.

Ruud Fokker, directeur VNB: “We hebben intensief contact met SNCF. Vanochtend heeft SNCF nogmaals bevestigd er alles aan te doen deze bedevaart-TGV te laten rijden. In dit stadium kan SNCF echter nog geen garantie geven. Het besluit van het wel of niet doorgaan van het TGV-vervoer ligt niet bij VNB, maar bij de Franse spoorwegen.”

Alternatieve reismogelijkheden

VNB onderzoekt momenteel, in overleg met SNCF en in samenspraak met Aartsbisdom Utrecht, de mogelijkheden om de pelgrims die per TGV naar Lourdes reizen indien nodig op een andere manier te vervoeren.

Meer informatie?
Wanneer er meer informatie bekend is over de stakingen en de mogelijke gevolgen voor de vertrekkende bedevaart, communiceert VNB dit direct aan betrokkenen en vervolgens via de website. Houd de site dan ook in de gaten voor de meest actuele informatie.