Wereldjongerendagen vernieuwend door streams
toegevoegd op: maandag 28 mei 2018
VNB-redacteur


Jong Katholiek en Katholiekleven.nl slaan de handen ineen voor een aantal bijzondere video’s en podcasts voor de Wereldjongerendagen (WJD) in Panama. Deze WJD vinden plaats van 22 tot en met 27 januari en zijn anders dan andere WJD’s. Niet alleen omdat ze plaatsvinden in januari, maar ook omdat de Nederlandse reis een speciaal aanbod heeft voor Young Professionals.
De Nederlandse reis naar de WJD biedt in een aantal streams gelegenheid dieper in te gaan op een aantal vragen en thematieken. “Centraal staat de vraag wie jij bent, wat je plek is op je werk en in je privéleven en wat jouw (katholieke) identiteit daarin kan betekenen,” legt de website van de WJD uit.
De streams zijn verbonden met en een aanvulling op het wereldwijde thema van de WJD: “Zie de dienstmaagd des Heren; mij geschiede naar uw woord” (Lucas 1, 38). Paus Franciscus benadrukt dat Maria met haar geloof, moed en durf een voorbeeld is voor jongeren en de Kerk.

Verschillende streams
Je krijgt de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende streams, die aansluiten bij jouw werk- en/of interessegebied. Hierbij kun je denken aan: onderwijs, de sociale leer van de kerk, duurzaamheid, leiding geven, theologie, geloofsverdieping, kennismaking met het katholieke geloof e.a. Er is een brede scala aan christelijke en maatschappelijke organisaties betrokken bij het ontwerpen en uitvoeren van het keuzeprogramma. Voor sommige streams zal aan het einde van de reis een getuigschrift worden aangeboden, zodat je deze reis kunt inzetten als bij-/nascholing op je werk. De organisatie van de reis denkt graag mee in de mogelijkheden.

Meewerkende partijen

  • Onderwijs – Tilburg school of Catholic theology
  • Twitteren met GOD
  • Faith seeking understanding – Sint Paulus Instituut
  • Theologie - Tilburg school of Catholic TheologyZorg – Ethics for Medics

Klik hier voor ons reisaanbod naar Panama tijdens de Wereldjongerendagen.

Bron: Katholiekleven.nl, 27 mei 2018