Heiligdom maakt zich op voor vertrek Tour
toegevoegd op: donderdag 5 juli 2018
VNB-redacteur


De negentiende etappe van de Tour de France is niet alleen een van de zwaarste etappes en de Koninginnenrit van de Tour de France, de etappe start in Lourdes. Het Heiligdom van Lourdes is dan ook druk met de voorbereidingen voor het vertrek de etappe. Doel van het Heiligdom is om alle pelgrims en de bezoekers, ondanks de omvang van het evenement, de bezinning van het geloof te laten ervaren. Beide elementen sluiten elkaar niet uit : pelgrims kunnen genieten van de festiviteiten die de Tour met zich meebrengt. Wielerliefhebbers kunnen de kracht en het gevoel dat Lourdes bij veel mensen teweeg brengt ervaren.

Speciaal programma
Om laatstgenoemde te bewerkstellen heeft het Heiligdom een speciaal programma :

Donderdag 26 juli
21.00 uur      Lichtprocessie voor tourrenners (met fiets in hand). Aan deze processie zullen ook de deelnemers van de sponsorfietstochten deelnemen.  

Vrijdag 27 juli
08.00 uur             Speciale mis aan de Grot, ter gelegenheid van de Tour de France. Voorganger is Mgr. Brouwer, bisschop van Tarbes en Lourdes.
8.50 uur               Officiële toespraken
10.00 uur             Aanvang tourcaravan
10.30-11.30 uur   Zegen van de renners bij de Grot
10.40 uur             Presentatie wielrenners
12.00 uur             Vertrek wielrenners van het Heiligdom door de Sint-Joseph poort

Het podium voor de presentatie van de renners zal voor de Gekroonde Maagd worden geplaatst. De Esplanade is beperkt beschikbaar aangezien hier de verschillende teams voor vertrek zullen plaatsnemen.

Aangepaste openingstijden Heiligdom

Op 27 juli zijn de Grot, de fonteintjes, de baden, en de verschillende kerken gewoon geopend voor bezoek. Porte Saint-Michel, de Rosaire en het bordes op de Rosaire zijn in de ochtend gesloten.