Nieuwsbrief 2 augustus 2018
toegevoegd op: donderdag 2 augustus 2018
VNB-redacteur
  
Volg ons:                
Nieuwsbrief 2 augustus 2018
Bijzondere gebeurtenissen in Lourdes: aankomst sponsorfietstocht en vertrek Tour de France 

De afgelopen weken liet Frankrijk zich van haar beste kant zien tijdens een van de meest prestigieuze wielerevenementen van het jaar, de Tour de France. De negentiende etappe vertrok vanuit Lourdes. Met een speciale lichtprocessie, een viering aan de Grot en de tourcaravan die door Lourdes heen denderde, was het een ware beleving waaraan ook de deelnemers van onze VNB-sponsorfietstocht hebben deelgenomen. In deze nieuwsbrief nemen wij jou mee in hun belevingen en blikken we terug op het vertrek van de tour uit Lourdes.  

Vertrek Tour de France vanuit Lourdes
Etappe 19: 27 juli 2018
 

Op 27 juli vertrok de negentiende etappe van de Tour de France uit Lourdes. De dag voorafgaand aan het vertrek was Lourdes al in 'Tour-sfeer' en was er een speciale lichtprocessie voor wielrenners. Met hoge uitzondering werden deze avond fietsen toegestaan op het Heiligdom waardoor o.a. de deelnemers van de VNB-sponsorfietstocht met de fiets in hun hand konden deelnemen aan de lichtprocessie. Op de dag zelf was er een speciale mis aan de Grot, werden de renners gezegend bij de Grot en was er een symbolisch vertrek van het Heiligdom door de Sint-Joseph poort. Wil jij het vertrek van het Heiligdom en beelden van de bijzondere lichtprocessie terug zien? Lees meer.  

Aankomst VNB-sponsorfietstocht in Lourdes
Deelnemers fietsen geld bijeen voor minder draagkrachtige en zieke pelgrims
 

Op zaterdag 14 juli vertrok een groep pelgrims in alle vroegte vanuit 's-Hertogenbosch met als eindbestemming Lourdes of Santiago. Het doel van de fietstocht? Pelgrimeren en geld bijeen fietsen voor het goede doel, namelijk een bedevaart mogelijk maken voor pelgrims die minder draagkrachtig of ziek zijn. Op woensdag 25 juli arriveerden de pelgrims, een dag voor vertrek van de Tour de France, in Lourdes. Wil Groen: "Wanneer iedereen er is, is er complete ontlading: felicitaties, champagne... iedereen is blij!" Niet alleen nemen de deelnemers van de sponsorfietstocht deel aan de lichtprocessie, een deel van de groep fietst door naar het Spaanse Santiago de Compostella. Alles over hun aankomst en bevindingen in Lourdes lezen?

 

 

Wil jij de hele reis van de sponsorfietstocht nalezen of volgen? Klik hier

Vicaris Cornelissen in vlog Op weg naar het Heilig Land  
Aartsbischoppelijk Vicaris over de Berg Nebo en Petra in Jordanië 
 

Vanaf februari nemen wij jou via onze vlogserie Op weg naar het Heilig Land mee in de voorbereidingen en organisatie van de Nederlandse Dagen in het Heilig Land. Afgelopen week had onze VNB-verslaggever een gesprek met bisschoppelijk Vicaris Cornelissen. Vicaris Cornelissen: "Als je het hebt over het Heilig Land dan zegt men heel vaak: oh, ga je naar Israël. Het Heilig Land is groter. Het is ook een deel van Jordanië en bijvoorbeeld Egypte, de Sinaï-woestijn. Dat hoort allemaal bij het Heilig Land." Bekijk de vlog hier.  

Verantwoord op reis
VNB
Pater van den Elsenstraat 10
5213 CD 's-Hertogenbosch
www.vnb.nl