BERNADETTE van LOURDES, musical vanaf 1 juli 2019
toegevoegd op: maandag 1 juli 2019
VNB-redacteur

 

Op 1 juli ging in Lourdes de Musical 'Bernadette van Lourdes' in premiére. U kunt kaartjes boeken voor deze mooie show.

In Lourdes aan de oevers van de Gave in 1858 is Maria achttien keer aan molenaarsdochter Bernadette Soubirous verschenen. De Dame verzocht Bernadette om een kapel te laten bouwen en zo geschiedde. Deze kapel, de huidige crypte, werd in 1866 voltooid en sindsdien bezoeken jaarlijks miljoenen mensen de Franse bedevaartplaats in de Pyreneeën.
Lourdes is thuiskomen
Onder het toeziend oog van Maria bezoeken ieder jaar duizenden mensen met VNB Lourdes, elk met hun eigen verhaal en met hun eigen rugzak. Deze inspirerende plaats is voor hen meer dan alleen maar de plek waar de hemel de aarde raakt.
Betekenisvol ontmoeten staat in de reizen van VNB centraal. De ontmoeting met jezelf, de ontmoeting met een ander, de ontmoeting met die Ander. In Lourdes hebben veel mensen deze bijzondere ervaring. Dat kan door de ontmoetingen met anderen; groepsgenoten, toevallige voorbijgangers, mensen die je raken, aan het denken zetten, verwonderen ontroeren of aan het lachen maken.
Behalve een bezoek aan het heiligdom bestaat dit jaar ook de mogelijkheid om de succesvolle musical over de verschijning van De Dame aan Bernadette te gaan zien in Lourdes.
Vele Franse zangers en zangeressen, bekend van radio en tv werken hieraan mee. Bekijk de (Engelstalige) informatie.
Bekijk hier een filmfragment.