LO1791 | 22-7-2017 | 29-7-2017 | Overig Camping De la Forêt | | 7 nacht(en) | Prijs vanaf € 295,00 (excl. toeslagen)

boek nu
8-daagse belevingsreis The Young Travellers (vanaf € 295,00) VNB The Young Travellers

Wil je deze zomer nieuwe vrienden maken voor het leven?

Wil jij sterke verhalen hebben voor in de kroeg?

Wil je de zomer van 2017 beleven?

Een week lang optrekken met jongeren, Lourdes ontdekken, hiken in de Pyreneeën, raften, kroegentochten, koken op vuur en chillen aan het meer ‘Lac de Lourdes’.

Spreekt het je al aan? Pak je tent en ga mee!

1 Travellers day
Je vertrekt in de namiddag met de nachtbus naar Lourdes.

2 Exploring day
Deze zondagochtend zet je je tent op en leer je je reisgenoten kennen via een quiz tijdens een terrassentocht. In de avond maken we een kampvuur en gaan we een nachtspel doen.

3 en 4 Hiking days
We vertrekken naar de Pyreneeën voor een tweedaagse hike. Op 600 meter hoogte bouwen we ons kamp op. Na het ontbijt klimmen we verder naar 1500 meter.

5 Social day

Vandaag blijven we in Lourdes en steken we de handen uit de mouwen. In de ochtend brengen we mensen uit het zorghotel naar de Internationale Mis. ‘s middag gaan we samen met de pelgrims, de fietsers van de VNB-Sponsortocht verwelkomen.

6 Outdoor day
‘s Ochtend bezoeken we de eeuwenoude grotten van Bétharram. Na de grotten gaan we raften op het wilde water van de Gave! In de avond gaan we uit eten en op kroegentocht.

7 en 8 Lazy days
We beginnen met het kamp af te breken en daarna gaan we een frisse duik nemen bij Lac de Lourdes. Aan het einde van de dag gaan we helaas weer met de nachtbus naar Nederland. De volgende ochtend/middag komen we in Nederland aan.

Programma onder voorbehoud
Pyreneeën Lourdes Grotten van Bétharram
Kun jij aan deze reis deelnemen?
Aan deze belevingsreis kunnen jongeren deelnemen die meer dan één uur zelfstandig kunnen lopen in een normaal tempo en die zelfstandig een trap op- en af kunnen lopen en zelfstandig kunnen instappen in een vervoermiddel.

Minimum deelname
Deze reis kan doorgaan bij een minimum van 20 jongeren. Je krijgt uiterlijk 4 weken voor vertrek bericht als de reis niet kan doorgaan.

Inclusief
Transfer per nachtbus
Vier overnachtingen op de camping La Foret Lourdes
Eén overnachting in de bergen (met sanitair en mogelijkheid om binnen te slapen)
Entrees voor het Raften en de Grotten van Bétharram
Twee maal een lunchpakket tijdens de Hiking days
Ontbijt op dag drie (in de bergen)
Maaltijd dag drie

Exclusief
Alle andere maaltijden
Consumpties
Tent en andere kampeermaterialen
• Reis- en annuleringsverzekering
• Reis van jouw woonplaats naar de opstapplaats in 's-Hertogenbosch v.v.
• Indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zich het recht voor deze door te berekenen
VNB adviseert u om bij het boeken van uw bedevaart een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten bij het onverhoopt moeten annuleren of afbreken van uw reis. De reisverzekering dekt medische kosten als aanvulling op uw zorgverzekering. Verder is een snelle schadeafhandeling bij verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage ook inbegrepen. Het is dan prettig dat u zich om de financiële gevolgen geen zorgen hoeft te maken. VNB werkt voor haar reis- en annuleringsverzekeringen samen met Allianz Global Assistance, een betrouwbare partner op het gebied van verzekeringen.

Reisverzekering
Voor alle reizen is de reis-en annuleringsverzekering exclusief. U kunt via ons de benodigde verzekeringen afsluiten. Uw verzekering wordt ondergebracht bij Allianz Global Assistance.
Een uittreksel van de verzekeringsvoorwaarden wordt op verzoek toegezonden. 

Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de reisverzekering te downloaden.
 

Fiets
Bij de reisverzekering combinatie B is een fiets verzekerd tot maximaal € 350,00. Tegen een toeslag is de fietsdekking te verhogen:
Dekking             Toeslag
Tot € 750           € 0,30 per fiets per dag
Tot € 1250         € 0,40 per fiets per dag
Tot € 2250         € 0,50 per fiets per dag
 
Schade
Heeft u tijdens uw reis schade opgelopen? Dan kunt u door middel van het invullen van het schadeformulier een vergoeding aanvragen wegens geleden schade.
U kunt het gewenste schadeformulier digitaal invullen (klik op een van de onderstaande links).
Stuur het ingevulde formulier daarna op naar:

Allianz Global Assistance
Afdeling Schade
Postbus 9444
1006 AK Amsterdam
 
 
EHIC-kaart
Tijdens uw reis heeft u, als Nederlands verzekerde, recht op medische zorg die op dat moment noodzakelijk is. Met een Europese verzekeringskaart (European Health Insurance Card – EHIC) krijgt u een snellere toegang tot medische zorg. VNB adviseert u om de gratis EHIC-kaart aan te vragen. Dit kan bij uw zorgverzekeraar. Het gebruik van deze kaart is niet verplicht. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.
 
Annuleringsverzekering
VNB biedt u twee mogelijke annuleringsverzekeringen aan. Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de annuleringsverzekering te downloaden.
 
Algemene voorwaarden annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Dit betreft de verschuldigde (gedeeltelijke) reissom of overboekingskosten in het geval van annulering van de reis. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de volledige reissom terug, zelfs tot op de voorlaatste dag van de bedevaart.

Uw annuleringskosten worden o.a. vergoed bij:
- Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of uw reisgenoten
- Levensgevaarlijke ziekte van directe familieleden (1ste of 2de graad)
- Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1ste graad)
- Zwangerschap
- Echtscheiding
- Annulering met geldige reden door een reisgenoot, die bij Allianz Global Assistance of elders een    annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Meeverzekeren

Waarnemer
Uw zakelijke compagnon of degene die op uw privé-bezittingen past, kan de met u gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon zelf of van directe familieleden (1ste of 2de graad).

Extra persoon
U wilt de annuleringskosten vergoed krijgen bij overlijden, levensgevaar of dringende zorgbehoefte van een dierbaar persoon die geen directe familie is.


Zorgplicht
U wilt uw vakantie kunnen annuleren of afbreken wanneer een 2de graadsfamilielid plotseling zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval (zorgplicht voor 1ste graadsfamilieleden is standaard meeverzekerd).
Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, verzoekt VNB u om dit aan te kruisen op de aanmeldingskaart of het digitale aanmeldingsformulier op de website en de gevraagde gegevens in te vullen. Wanneer u de boeking heeft bevestigd door het voldoen van de aanbetalingsnota is uw boeking definitief.
Mocht u onverhoopt moeten annuleren, dan is VNB genoodzaakt per persoon annuleringskosten in rekening te brengen. Conform de ANVR-voorwaarden is dit minimaal € 95,00, afhankelijk van het aantal dagen dat u annuleert vóór aanvang van de reis. Deze kosten kunt u eventueel verhalen op de door u afgesloten annuleringsverzekering.

Premieoverzicht Annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting

  • 5,25% (i.p.v. 5,5%) van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 2,50 (i.p.v. € 4,50) per polis

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

  • 6% van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 4,50 per polis

Bij uitbreiding met een Waarnemer of Extra persoon, inclusief Zorgplicht (maximaal 2 personen) 1% extra per opgegeven persoon (excl. assurantiebelasting)

De assurantiebelasting bedraagt 21% over de premiekosten van de annuleringsverzekering.

Betaling
U ontvangt twee acceptgirokaarten. Eén voor de aanbetaling en de kosten voor de eventueel af te sluiten verzekeringen en één voor het resterende bedrag.

De factuur met de premiekosten van de annuleringsverzekering is tevens uw verzekeringsbewijs.
Bewaar deze factuur dus goed.
 
Volledige voorwaarden
Voor uitgebreide definitieve voorwaarden en verzekerde bedragen verwijzen we u naar het dekkingsoverzicht en de Bijzondere Voorwaarden Annuleringsverzekering/Dubbel Zeker Annuleringsverzekering. Klik hier om de documenten te bekijken.

Meer informatie : facebook.com/Stichting.VNB
twitter.com/Stichting_VNB

T (073) 681 81 11
E info@vnb.nl

Klik hier om de folder te bekijken.