RO1714 | 2-10-2017 | 7-10-2017 | 3-sterren hotel Hotel nog niet bekend | | 5 nacht(en) | Prijs vanaf € 849,00 (excl. toeslagen)

boek nu
6-daagse inspiratiereis Luther in Rome (vanaf € 849,00) VNB

Het jaar 2017 is uitgeroepen tot het Lutherjaar. Ook voor de VNB is dit jaar van herdenken een aanleiding om op zoek te gaan naar wat katholieken en protestanten met elkaar gemeen hebben. En natuurlijk doen we dat al reizend en pelgrimerend. Wist u dat Luther in het jaar 1510 in Rome gewoond heeft? Hij was daar om bemiddeling van de paus te vragen bij een conflict in zijn klooster in Wittenberg. Nooit had hij gedacht dat er zoveel wantoestanden zouden zijn in het centrum van de kerk, die hij lief had. Je zou kunnen zeggen dat daar in Rome de reformatie in het hart van Luther geboren is. Gezamenlijk willen we als katholieken en protestanten in deze stad de sporen van Luther vinden.
Informatiebijeenkomsten
In de Lutherse kerk van Haarlem (Witte Herenstraat 22, 2011 NV Haarlem):

Zaterdag 13 mei
Van 10.00 tot 12.00 uur. Onderwerp: Wie was Luther? En wat beoogde hij met zijn reformatie? Door ds. Sietse van Kammen, Luthers predikant.

Zaterdag 24 juni
Van 10.00 tot 12.00 uur. Onderwerp: De kerk van Rome, zoals het begon, zoals Luther de kerk aantrof en zoals de kerk nu probeert te zijn. Door Rob Mascini RK-theoloog, Romekenner.

Zaterdag 23 september
Van 10.00 tot 12.00 uur. Onderwerp: de reis, het programma en reistips.
Dag 1: Maandag 2 oktober
Om 5:15 uur verzamelen we op Schiphol met de andere pelgrims. Om 07:15 uur vertrekt de vlucht van Amsterdam naar Rome waar we om 09:30 uur landen. Nadat we de bagage hebben afgegeven in het hotel bezoeken we de woning van Luther aan het Piazza del Popolo. In de middag zien we enkele van de bekende highlights van Rome tijdens de wandeling van de Spaanse Trappen naar de Engelenburcht. Tijdens deze wandeling bezoeken we ook de Santa Maria in Via, het Pantheon en het Piazza Navona.

Dag 2: Dinsdag 3 oktober
Na een ochtendmeditatie dat in het teken staat van Martelares Agnes bezoeken we de Sint-Pietersbasiliek. Na het bezoek aan deze imposante basiliek vertrekken we naar de Lutherse kerk in Rome de ‘Christuskirche’ waar we een gesprek hebben met een predikant. In de middag bezoeken we de Mariakerk van Rome, de Santa Maria Maggiore waar we een meditatie hebben over ‘de moeder Gods’. Ook bezoeken we het huis van Petrus in de Santa Pudenziana en de Santa Prassede.

Dag 3: Woensdag 4 oktober
In de ochtend bezoeken we de audiëntie waar we Paus Franciscus zullen zien. Aansluitend bezoeken we de Nederlandse Kerk in het Vaticaan: de Friezenkerk. Hier hebben wij ook een gesprek met Tiemen Brouwer. In de middag bezoeken we het graf van Petrus onder de Sint-Pieter in de Scavi. Deze middag heeft u ook nog enkele uurtjes ter vrije besteding.

Dag 4:Donderdag 5 oktober
Na de ochtendmeditatie over dood en verrijzenis, de engelen, Pasen en de martelaren bezoeken we de catacombe. Dit zijn de eerste Christelijke graven in de buitenwijken van Rome. In de middag bezoeken we de derde basiliek en de hoofdkerk van de Paus, de Sint-Jan van Lateranen. Aan het eind van de middag bezoeken we één van de oudste kerken van Rome, de San Clemente.

Dag 5: Vrijdag 5 oktober
Na de ochtendmeditatie over diakonie bezoeken we de gezellige bloemenmarkt de Campo de Fiori. Al wandelend door de joods Ghetto bezoeken we ook het Tibereiland. In de middag bezoeken we het Capitool en lopen we langs het Forum Romanum en het Colosseum dat bekend staat om de gladiatoren, maar ook de plek waar martelaren gestorven zijn.

Dag 6: Zaterdag 6 oktober
Na de ochtendmeditatie bezoeken we de Santa Ceacilia en de Santa Maria in Trastevere in de gelijknamige gezellige volkswijk. In de middag bezoeken we de Santa Maria in Cosmedin en eindigen we onze pelgrimsreis op het Aventijn, één van de zeven heuvelen van Rome met veel oude kerken. We vliegen om 17:25 uur weer terug naar Nederland, waar u om 20:00 uur weer landt op Schiphol.
Programma onder voorbehoud
Midden in Rome ligt Vaticaanstad, het kleinste onafhankelijke land ter wereld. Tijdens onze reis naar Rome brengt u een uitgebreid bezoek aan de Sint Pieter met haar enorme koepel en het indrukwekkende Sint-Pietersplein. U daalt af naar de crypte onder de Sint Pieter, met de graven van vele pausen. De Scavi Vaticani betreffen een onder de Sint Pieterskerk uitgegraven Romeinse begraafplaats – necropolis of dodenstad – met diverse mausolea. Ook een audiëntie bij paus Franciscus op het Sint-Pietersplein maakt deel uit van het programma.

Naast de Sint Pieter kent Rome nog drie belangrijke en indrukwekkende basilieken: de Santa Maria Maggiore, de Sint Paulus buiten de Muren en de Sint Jan van Lateranen.

Wandelend door de smalle, levendige straten van Rome krijgt u misschien wel de beste indruk van de stad. Tijdens uw reis naar de Eeuwige Stad maakt u een wandeling door het stadscentrum, langs onder meer het Colosseum, het Forum Romanum, het Pantheon, de Piazza Navona en de Trevifontein. Tijdens de reis vinden korte bezinningsmomenten en eigen vieringen plaats.

Natuurlijk is er voldoende tijd om zelf de stad te verkennen en om te genieten op een terras of van een Italiaans ijsje.
Kunt u deelnemen aan deze reis?
Aan deze pelgrimsreis kunnen pelgrims deelnemen die meer dan één uur zelfstandig kunnen lopen in een normaal tempo en die zelfstandig een trap op- en af kunnen lopen en zelfstandig kunnen instappen in een vervoermiddel.

Inclusief
- Retourvlucht van Amsterdam naar Rome v.v. met KLM inclusief één stuk ruimbagage
- Transfer van de luchthaven naar het hotel in Rome v.v.
- Vijf nachten verblijf in driesterrenaccommodatie op basis van halfpension en een tweepersoonskamer
- Nederlandstalige cultuurhistorische en pastorale (diaken en dominee) begeleiding gedurende de gehele reis
- Openbaar vervoerkaart
- Citytax
- Calamiteitenfonds
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag

Exclusief
- Lunches en consumpties
- Entreegelden
- Reis- en annuleringsverzekering
- Indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen – zoals brandstoftoeslagen – daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zich het recht voor deze foor te berekenen aan de pelgrims
- Voor vliegreizen die worden uitgevoerd door een lijndienst gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden. De annuleringskosten kunt u op vragen bij VNB.

Minimum aantal deelnemers
Er geldt een minimum deelname van 15 personen. U krijgt uiterlijk 4 weken voor vertrek bericht als de reis niet doorgaat.

Indien u geen kamergenoot opgeeft, krijgt u automatisch een eenpersoonskamer.

VNB adviseert u om bij het boeken van uw bedevaart een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten bij het onverhoopt moeten annuleren of afbreken van uw reis. De reisverzekering dekt medische kosten als aanvulling op uw zorgverzekering. Verder is een snelle schadeafhandeling bij verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage ook inbegrepen. Het is dan prettig dat u zich om de financiële gevolgen geen zorgen hoeft te maken. VNB werkt voor haar reis- en annuleringsverzekeringen samen met Allianz Global Assistance, een betrouwbare partner op het gebied van verzekeringen.

Reisverzekering
Voor alle reizen is de reis-en annuleringsverzekering exclusief. U kunt via ons de benodigde verzekeringen afsluiten. Uw verzekering wordt ondergebracht bij Allianz Global Assistance.
Een uittreksel van de verzekeringsvoorwaarden wordt op verzoek toegezonden. 

Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de reisverzekering te downloaden.
 

Fiets
Bij de reisverzekering combinatie B is een fiets verzekerd tot maximaal € 350,00. Tegen een toeslag is de fietsdekking te verhogen:
Dekking             Toeslag
Tot € 750           € 0,30 per fiets per dag
Tot € 1250         € 0,40 per fiets per dag
Tot € 2250         € 0,50 per fiets per dag
 
Schade
Heeft u tijdens uw reis schade opgelopen? Dan kunt u door middel van het invullen van het schadeformulier een vergoeding aanvragen wegens geleden schade.
U kunt het gewenste schadeformulier digitaal invullen (klik op een van de onderstaande links).
Stuur het ingevulde formulier daarna op naar:

Allianz Global Assistance
Afdeling Schade
Postbus 9444
1006 AK Amsterdam
 
 
EHIC-kaart
Tijdens uw reis heeft u, als Nederlands verzekerde, recht op medische zorg die op dat moment noodzakelijk is. Met een Europese verzekeringskaart (European Health Insurance Card – EHIC) krijgt u een snellere toegang tot medische zorg. VNB adviseert u om de gratis EHIC-kaart aan te vragen. Dit kan bij uw zorgverzekeraar. Het gebruik van deze kaart is niet verplicht. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.
 
Annuleringsverzekering
VNB biedt u twee mogelijke annuleringsverzekeringen aan. Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de annuleringsverzekering te downloaden.
 
Algemene voorwaarden annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Dit betreft de verschuldigde (gedeeltelijke) reissom of overboekingskosten in het geval van annulering van de reis. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de volledige reissom terug, zelfs tot op de voorlaatste dag van de bedevaart.

Uw annuleringskosten worden o.a. vergoed bij:
- Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of uw reisgenoten
- Levensgevaarlijke ziekte van directe familieleden (1ste of 2de graad)
- Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1ste graad)
- Zwangerschap
- Echtscheiding
- Annulering met geldige reden door een reisgenoot, die bij Allianz Global Assistance of elders een    annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Meeverzekeren

Waarnemer
Uw zakelijke compagnon of degene die op uw privé-bezittingen past, kan de met u gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon zelf of van directe familieleden (1ste of 2de graad).

Extra persoon
U wilt de annuleringskosten vergoed krijgen bij overlijden, levensgevaar of dringende zorgbehoefte van een dierbaar persoon die geen directe familie is.


Zorgplicht
U wilt uw vakantie kunnen annuleren of afbreken wanneer een 2de graadsfamilielid plotseling zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval (zorgplicht voor 1ste graadsfamilieleden is standaard meeverzekerd).
Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, verzoekt VNB u om dit aan te kruisen op de aanmeldingskaart of het digitale aanmeldingsformulier op de website en de gevraagde gegevens in te vullen. Wanneer u de boeking heeft bevestigd door het voldoen van de aanbetalingsnota is uw boeking definitief.
Mocht u onverhoopt moeten annuleren, dan is VNB genoodzaakt per persoon annuleringskosten in rekening te brengen. Conform de ANVR-voorwaarden is dit minimaal € 95,00, afhankelijk van het aantal dagen dat u annuleert vóór aanvang van de reis. Deze kosten kunt u eventueel verhalen op de door u afgesloten annuleringsverzekering.

Premieoverzicht Annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting

  • 5,25% (i.p.v. 5,5%) van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 2,50 (i.p.v. € 4,50) per polis

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

  • 6% van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 4,50 per polis

Bij uitbreiding met een Waarnemer of Extra persoon, inclusief Zorgplicht (maximaal 2 personen) 1% extra per opgegeven persoon (excl. assurantiebelasting)

De assurantiebelasting bedraagt 21% over de premiekosten van de annuleringsverzekering.

Betaling
U ontvangt twee acceptgirokaarten. Eén voor de aanbetaling en de kosten voor de eventueel af te sluiten verzekeringen en één voor het resterende bedrag.

De factuur met de premiekosten van de annuleringsverzekering is tevens uw verzekeringsbewijs.
Bewaar deze factuur dus goed.
 
Volledige voorwaarden
Voor uitgebreide definitieve voorwaarden en verzekerde bedragen verwijzen we u naar het dekkingsoverzicht en de Bijzondere Voorwaarden Annuleringsverzekering/Dubbel Zeker Annuleringsverzekering. Klik hier om de documenten te bekijken.

Meer informatie : Voor vragen over uw boeking neemt u contact op met:

Rob Mascini, RK-theoloog en Romekenner
023 5291484
06 26795701
robmascini@gmail.com

Of
Sietse van Kammen, ev-luthers predikant
023-535 10 01
s.vankammen@planet.nl

Of
VNB
073-6818111
info@vnb.nl
www.vnb.nl