LO1781 | 22-7-2017 | 29-7-2017 | Overig Diverse accommodaties | | 7 nacht(en) | Prijs vanaf € 799,00 (excl. toeslagen)

boek nu
8-daagse belevingsreis Lourdes (vanaf € 799,00) Ben Onderweg

Deze wandelpelgrimage door de Pyreneeën brengt u door het natuurgebied van de ‘Haute Pyrenees’. De route is verdeeld over vier wandeldagen. Tijdens deze dagen wordt uw bagage vervoerd en naar de verschillende overnachtingsadressen gebracht. Voor onderweg heeft u een (wandel)rugzak nodig. De pelgrimsreis wordt in groepsverband georganiseerd, overdag kunt u indien gewenst individueel (op uw eigen tempo) de route lopen. Let wel, deze is niet gemarkeerd. De ervaren gids van Ben…Onderweg kan u de weg wijzen.

Dag tot dag
Dag 1, zaterdag 22 juli 2017
U vertrekt in de vroege avond met de nachtbus naar Lourdes waar u de volgende ochtend aankomt.

Dag 2, zondag 23 juli 2017
Na aankomst in Lourdes begint u meteen met de eerste wandeletappe. De route is vrij rustig en brengt u langs de rivier Gave de Pau naar Estelle Bétharram.

Dag 3, maandag 24 juli 2017
Tijdens deze tweede wandeldag loopt u via Ferrières de Pyreneeën in naar Arbeost.

Dag 4, dinsdag 25 juli 2017
De derde etappe volgt de langste en stevigste wandelroute. U gaat een bergpas over op ruim 1500 meter, hiervoor maakt u een klim van zo’n 750 meter. Na een prachtige wandeling door de bergen daalt u aan de andere kant naar beneden. Vanuit het dal wandelt u verder naar St. Savin waar u overnacht.

Dag 5, woensdag 26 juli 2017
De laatste wandeldag volgt u weer de river Gave de Pau terug naar Lourdes. De route volgt een oude spoorlijn die tegenwoordig in gebruik is als wandel- en fietspad. In de avond kunt u deelnemen aan de lichtprocessie.

Dag 6, donderdag 27 juli 2017
Vandaag woont u de Nederlandse Dag in Lourdes bij samen met Nederlandse pelgrims van onder andere de fietsreis, de kampeerbedevaart en de zorgbedevaart.

Dag 7, vrijdag 28 juli 2017
Uw laatste dag in Lourdes is geheel ter eigen invulling. In de middag vertrekt u weer met de nachtbus terug naar Nederland.

Dag 8, zaterdag 29 juli 2017
Aankomst in Nederland in de ochtend.
Lourdes, gelegen in het hart van de Pyreneeën, ontvangt jaarlijks ongeveer 5 miljoen bezoekers uit de hele wereld. Hier maakt het spirituele karakter, of het nu tot de geschiedenis of de legende behoort, deel uit van het heden door de kracht en schoonheid van dit stadje, de stempel van het verleden en de ingetogenheid van de heiligdommen.

Toen Bernadette Soubirous op 11 februari 1858, veertien jaar oud, met haar zusje Toinette en een vriendin hout sprokkelen. Vanwege haar slechte conditie kon Bernadette de meisjes niet bijhouden. Toen ze haar kousen uittrok om de Gave over te steken, hoorde ze aan de overkant boven de grot van Massabielle een geruis als van de wind, maar zag de struiken en bomen niet bewegen. Ze zag vervolgens de verschijning van een in het wit geklede vrouw met een rozenkrans. Ze noemde de dame aquero, wat in de streektaal “dat mens” daar betekent. Tot Bernadette nog zeventien maal een visioen, waarbij ze op aanwijzing van de verschijning een bron opende. In de maanden van de visioenen werden de verhalen van Bernadette vaak niet serieus genomen. Mensen die met haar mee gingen zagen nooit iets, al waren er wel die ‘een aanwezigheid’ voelden.De Pyreneeën bestaan uit een langgerekte bergketen van de Atlantische Oceaan tot de Middellandse Zee. Het centrale deel kent de hoogste toppen en spectaculaire keteldalen en verschillende nationale parken. Hierdoor is dit deel het populairst bij wandelaars en dagjesmensen. De oostelijke en westelijke uitlopers zijn landelijker en bieden meer rust en ongereptheid.

Kunt u deelnemen aan deze reis?
VNB maakt u erop attent dat voor deelname aan de belevingsreis een goede algemene conditie, uithoudingsvermogen en voldoende wandelervaring noodzakelijk zijn. De belevingsreis valt in de categorie ‘Stevige wandelingen’. Stevige wandelingen door steden, velden en bergen over begaanbare paden met mogelijk een steile klim en/of afdaling.

Boekingsinformatie
In het natuurgebied Hautes Pyrenees moeten er stevige stukken geklommen worden. Hierbij hoort gepaste kleding, onder andere regenkleding en stevige wandelschoenen zijn van groot belang.

Er geldt een minimum deelname van 4 personen voor de reis. U krijgt uiterlijk 4 weken voor vertrek bericht als de reis niet doorgaat.

Er wordt tijdens de wandeletappes gebruik gemaakt van eenvoudige accommodaties met gedeelde slaapkamers. In Lourdes verblijft u in een driesterrenhotel.

Inclusief
· Vervoer naar Lourdes per nachtbus (Comfort Class Touringcar) v.v.
· Bagagevervoer voor de af te leggen wandeletappes
· Drie nachten verblijf in verschillende eenvoudige accommodaties met gedeelde slaapkamers in de Pyreneeën op basis van volpension
· Twee nachten verblijf in een driesterrenhotel in Lourdes op basis van een tweepersoonskamer en volpension
· Reisleiding door Ben Onderweg
· Bijdrage aan het Calamiteitenfonds
· Reis- en toeristenbelasting

Exclusief
· Consumpties en overige uitgaven van persoonlijke aard
· Reis- en annuleringsverzekering
· Mogelijke extra toeslagen (indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen – zoals brandstoftoeslagen – daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zich het recht voor deze door te berekenen aan de pelgrims)
VNB adviseert u om bij het boeken van uw bedevaart een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten bij het onverhoopt moeten annuleren of afbreken van uw reis. De reisverzekering dekt medische kosten als aanvulling op uw zorgverzekering. Verder is een snelle schadeafhandeling bij verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage ook inbegrepen. Het is dan prettig dat u zich om de financiële gevolgen geen zorgen hoeft te maken. VNB werkt voor haar reis- en annuleringsverzekeringen samen met Allianz Global Assistance, een betrouwbare partner op het gebied van verzekeringen.

Reisverzekering
Voor alle reizen is de reis-en annuleringsverzekering exclusief. U kunt via ons de benodigde verzekeringen afsluiten. Uw verzekering wordt ondergebracht bij Allianz Global Assistance.
Een uittreksel van de verzekeringsvoorwaarden wordt op verzoek toegezonden. 

Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de reisverzekering te downloaden.
 

Fiets
Bij de reisverzekering combinatie B is een fiets verzekerd tot maximaal € 350,00. Tegen een toeslag is de fietsdekking te verhogen:
Dekking             Toeslag
Tot € 750           € 0,30 per fiets per dag
Tot € 1250         € 0,40 per fiets per dag
Tot € 2250         € 0,50 per fiets per dag
 
Schade
Heeft u tijdens uw reis schade opgelopen? Dan kunt u door middel van het invullen van het schadeformulier een vergoeding aanvragen wegens geleden schade.
U kunt het gewenste schadeformulier digitaal invullen (klik op een van de onderstaande links).
Stuur het ingevulde formulier daarna op naar:

Allianz Global Assistance
Afdeling Schade
Postbus 9444
1006 AK Amsterdam
 
 
EHIC-kaart
Tijdens uw reis heeft u, als Nederlands verzekerde, recht op medische zorg die op dat moment noodzakelijk is. Met een Europese verzekeringskaart (European Health Insurance Card – EHIC) krijgt u een snellere toegang tot medische zorg. VNB adviseert u om de gratis EHIC-kaart aan te vragen. Dit kan bij uw zorgverzekeraar. Het gebruik van deze kaart is niet verplicht. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.
 
Annuleringsverzekering
VNB biedt u twee mogelijke annuleringsverzekeringen aan. Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de annuleringsverzekering te downloaden.
 
Algemene voorwaarden annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Dit betreft de verschuldigde (gedeeltelijke) reissom of overboekingskosten in het geval van annulering van de reis. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de volledige reissom terug, zelfs tot op de voorlaatste dag van de bedevaart.

Uw annuleringskosten worden o.a. vergoed bij:
- Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of uw reisgenoten
- Levensgevaarlijke ziekte van directe familieleden (1ste of 2de graad)
- Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1ste graad)
- Zwangerschap
- Echtscheiding
- Annulering met geldige reden door een reisgenoot, die bij Allianz Global Assistance of elders een    annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Meeverzekeren

Waarnemer
Uw zakelijke compagnon of degene die op uw privé-bezittingen past, kan de met u gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon zelf of van directe familieleden (1ste of 2de graad).

Extra persoon
U wilt de annuleringskosten vergoed krijgen bij overlijden, levensgevaar of dringende zorgbehoefte van een dierbaar persoon die geen directe familie is.


Zorgplicht
U wilt uw vakantie kunnen annuleren of afbreken wanneer een 2de graadsfamilielid plotseling zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval (zorgplicht voor 1ste graadsfamilieleden is standaard meeverzekerd).
Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, verzoekt VNB u om dit aan te kruisen op de aanmeldingskaart of het digitale aanmeldingsformulier op de website en de gevraagde gegevens in te vullen. Wanneer u de boeking heeft bevestigd door het voldoen van de aanbetalingsnota is uw boeking definitief.
Mocht u onverhoopt moeten annuleren, dan is VNB genoodzaakt per persoon annuleringskosten in rekening te brengen. Conform de ANVR-voorwaarden is dit minimaal € 95,00, afhankelijk van het aantal dagen dat u annuleert vóór aanvang van de reis. Deze kosten kunt u eventueel verhalen op de door u afgesloten annuleringsverzekering.

Premieoverzicht Annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting

  • 5,25% (i.p.v. 5,5%) van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 2,50 (i.p.v. € 4,50) per polis

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

  • 6% van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 4,50 per polis

Bij uitbreiding met een Waarnemer of Extra persoon, inclusief Zorgplicht (maximaal 2 personen) 1% extra per opgegeven persoon (excl. assurantiebelasting)

De assurantiebelasting bedraagt 21% over de premiekosten van de annuleringsverzekering.

Betaling
U ontvangt twee acceptgirokaarten. Eén voor de aanbetaling en de kosten voor de eventueel af te sluiten verzekeringen en één voor het resterende bedrag.

De factuur met de premiekosten van de annuleringsverzekering is tevens uw verzekeringsbewijs.
Bewaar deze factuur dus goed.
 
Volledige voorwaarden
Voor uitgebreide definitieve voorwaarden en verzekerde bedragen verwijzen we u naar het dekkingsoverzicht en de Bijzondere Voorwaarden Annuleringsverzekering/Dubbel Zeker Annuleringsverzekering. Klik hier om de documenten te bekijken.

Meer informatie : Wilt u meer informatie neem contact op met VNB.
T (073) 681 81 11
E info@vnb.nl

Klik hier om de folder te bekijken.