IS1710 | 17-7-2017 | 24-7-2017 | 3-sterren hotel Diverse accommodaties | | 7 nacht(en) | Prijs vanaf € 999,00 (excl. toeslagen)

boek nu
8-daagse jongerenreis The Voice of the Holy Land (vanaf € 999,00) VNB

THE VOICE OF ISRAEL
Het aartsbisdom Utrecht organiseert een echte jongerenreis naar Israël! Een reis die je eens in je leven moet maken. We gaan naar alle hoogtepunten die horen bij een reis naar het land waar Jezus heeft rondgelopen, naar een cultuur die zo anders is als de onze en ook weer niet, naar bekende namen uit de bijbel, en een land waar drie godsdiensten zo nadrukkelijk aanwezig zijn. We gaan naar Nazareth in het noorden, de berg Karmel en het meer van Galilea. We gaan op zoek naar de Jordaan waar Jezus gedoopt is. In het stadje Betlehem waar Jezus is geboren, is de worsteling tussen Palestijnen en Israeli’s om met elkaar te leven goed zichtbaar. We gaan zwemmen (=drijven) in de Dode Zee en uiteraard naar de prachtige stad Jeruzalem met de Olijfberg, heilig Grafkerk en Klaagmuur. Het is te veel om op te noemen maar het wordt een prachtige reis.

The Voice of Jesus
Gaandeweg de reis zullen we Jezus’ stem horen. In Bijbelverhalen en op de bijzondere plaatsen spreekt hij tot ons. Zoals toneel en theater een decor kennen, krijgen in deze reis de verhalen uit de Bijbel een achtergrond, een decor. We trekken met Jezus door het land en we zullen plaatsen bezoeken waar hij rondliep en gepredikt heeft. We zullen wandelen door natuur en woestijn, waar ook hij eens liep. Door kennis te maken met de context waarin Jezus leefde, leer je hem beter kennen.

The Voice of Yourself
Tijdens deze reis zul je ook je eigen stem horen, want een reis door het Heilige Land doet iets met je. We worden geconfronteerd met veel onbekende mensen en dingen die je innerlijke stem doen klinken. Sommige dingen zullen je aanspreken, terwijl je van andere een afkeer zult hebben. Hetzelfde geldt voor de ontmoetingen in de groep; sommige mensen zullen je aanspreken terwijl anderen dat minder doen. We hebben een aantal vieringen op bijzonder plaatsen zodat we die innerlijke stem ook kunnen horen. Ook ondernemen we in de warmte van de dag een aantal activiteiten die iets met je doen. Een korte wandeling op het heetst van de dag zal bijvoorbeeld een ander geluid oproepen dan een verfrissende duik in het meer van Galilea.

The Voice of the Jews
Israël is een joodse staat waardoor we de vele gezichten van het jodendom zullen ontdekken. We ontmoeten orthodoxe joden, met een zeer uitgesproken levensstijl, maar we ontmoeten ook liberale joden, die vaak westers georiënteerd zijn. Kortom we maken kennis met de joodse godsdienst en haar culturele erfgoed.

The Voice of the Christians
Met deze laatste groep zijn wij vertrouwd, omdat wij zelf ook christenen zijn. Christenen in Israël en in de Palestijnse gebieden vormen de minderheid van de bevolking in Israël en hebben het daarom vaak ook het moeilijkst.
Programma Jongerenreis Israël
Dag 1, maandag 17 juli
Reisdag Brussel-Tel Aviv
Vertrek Brussel 11.50 uur
Aankomst Istanbul 16.15 uur
Vertrek Istanbul 18.00 uur
Aankomst Tel Aviv 20.00 uur
Diner en overnachting in Arcadia hotel in Tiberias

Dag 2, dinsdag 18 juli
Ontbijt in Arcadia hotel in Tiberias
Bezoek aan de Berg Tabor
Te voet over het wandelpad naar beneden
Lunch in Nazareth
Bezoek aan de Kerk van de Aankondiging en de Sint Jozef kerk (Eucharistieviering in een van de kerken)
Busrit naar Tiberias
Diner en overnachting in Arcadia hotel in Tiberias

Dag 3, woensdag 19 juli
Ontbijt in Arcadia hotel in Tiberias
Bezoek aan de Berg van de Zaligsprekingen.
Eucharistieviering op de berg
Wandeling naar beneden
Bezoek aan Mensa Christi en Tabgha, de plaats van de Broodvermenigvuldiging
Bezoek aan Kafarnaüm
Lunch in de kibboets Ein Gev
Boottocht op het Meer van Galilea
Zwemmen aan het strand van Ein Gev
Rit langs de Jordaan naar Bethlehem
Diner en overnachting in Nativity Bells hotel in Bethlehem
Ontmoeting met christelijke jongeren uit Palestina

Dag 4, donderdag 20 juli
Ontbijt in hotel Nativity BelIs hotel in Bethlehem
Bezoek aan het Herdersveld met een catechese moment
Lunchpakket mee
Bezoek aan de Geboortekerk en de St. Catharinakerk
Bezoek doopplaats Qasr EI Yahud
Drijven in de Dode Zee
Diner en overnachting in Nativity Bells hotel in Bethlehem

Dag 5, vrijdag 21 juli
Ontbijt in hotel Nativity BelIs hotel in Bethlehem
Busrit Jeruzalem
Wandeling door de 4 wijken in de oude stad
Bezoek Sint Annakerk
Bezoek Bethesda
Lunch
Via Dolorosa
Bezoek aan de Heilig Grafkerk
Bezoek aan de Westelijke muur
Bezoek aan de opening Sabbat
Diner en overnachting in Golden WalIs hotel in Jeruzalem

Dag 6, zaterdag 22 juli
Ontbijt in Golden WalIs hotel in Jeruzalem
Te voet naar de Olijfberg
Bezoek aan de Hemelvaartskapel, Onze Vaderkerk, Dominus Flevit, Hof van Olijven, Kerk van de Doodstrijd en de Maria kerk
Lunch
Bezoek aan de Sionsberg met de Zaal van het Laatste Avondmaal en de Kerk van het Hanengekraai
Diner en overnachting in Golden WalIs hotel in Jeruzalem

Dag 7 zondag 23 juli
Ontbijt in Golden WalIs hotel in Jeruzalem
Wandeling naar het Tempelplein
Vrij tijd in Jeruzalem
Slotviering in de Heilig Grafkerk
Diner en overnachting in Golden Walls hotel in Jeruzalem

Dag 8, 24 juli
Ontbijt in Golden WalIs hotel in Jeruzalem
Vertrek bij het hotel (10.00 uur)
Reisdag Tel Aviv-Brussel
Vertrek Tel Aviv 14.15 uur 
Aankomst Istanbul 16.35 uur
Vertrek Istanbul 19.20 uur
Aankomst Brussel 21.50 uur 

Programma onder voorbehoud.
Israël is een land in het Midden-Oosten, in het smalle gebied dat Afrika en Azië met elkaar verbindt. Israël is een modern ontwikkeld land, en u kunt vrijwel alles wat u maar nodig zou kunnen hebben aanschaffen tijdens uw verblijf, inclusief kleding, cosmetica en hygiënische producten.

Israël is gelegen in een geografisch afwisselend gebied met een gevarieerd klimaat. In
het noorden zijn er met sneeuw bedekte bergen te vinden en in het zuiden dorre, ongerepte natuur. Afgelegen en onbewoonde streken worden afgewisseld met moderne en drukke steden.

Israëls etnische en religieuze mozaïek is overvloedig en fascinerend. Zo zijn er talrijke culturele instellingen en mogelijkheden tot amusement. Dankzij haar bewogen geschiedenis en haar heilig respect voor de drie monotheïstische godsdiensten, (Jodendom, Christendom en de Islam) zijn er in het land vele historische en heilige plaatsen te vinden.

Een bezoek aan Israël is een reis door de geschiedenis: van kruisvaarderkastelen tot havens, waar zeelieden, pelgrims en beroemde reizigers zich enige tijd ophielden en verder reisden. Van woestijnlandschap, dat als thuisbasis diende voor nomadenstammen, halfvergeten legers en kameelkaravanen tot graftombes met witte koepels, vreedzame kloosters en eeuwenoude synagogen, versierd met kleurrijke mozaïeken.De Staat Israël werd gevestigd in het Land van Israël, dat volgens de Joodse traditie ooit aan het Volk Israël werd beloofd. Hier werd Jezus, de christelijke Messias, geboren en steeg Mohammed, de Islamitische Profeet, ten hemel. Gelegen aan twee zeeën waar drie continenten samenkomen, is het land een melange van culturen, tradities en gebruiken, een land dat onderdak bood aan veel verschillende volkeren, culturen en godsdiensten. Gelegen op het kruispunt van eeuwenoude handelsroutes, werd het land keer op keer veroverd door alle mogelijke volkeren: Kanaänieten, Hebreeën, Babyloniërs, Perzen, Grieken, Romeinen, Arabieren, Kruisvaarders, Ottomaanse Turken en Britten maakten van dit felbegeerde kleine land een waar slagveld waar werd gestreden om overheersing, en waar in de loop der eeuwen vele forten, kastelen en paleizen werden gebouwd
Kun je deelnemen aan deze reis?
Aan deze bedevaart kunnen jongeren deelnemen die meer dan één uur zelfstandig kunnen lopen in een normaal tempo en die zelfstandig een trap op- en af kunnen lopen en zelfstandig kunnen instappen in een vervoermiddel.

Boekingsinformatie
• Er geldt een minimum deelname van 30 jongeren. Je krijgt uiterlijk 4 weken voor vertrek bericht als de reis niet doorgaat.
• Deelname jongere van 16 t/m 30 jaar.
• Indien je een eenpersoonskamer wenst dien je dit duidelijk kenbaar te maken en ontvang je een factuur met een eenpersoonskamertoeslag van € 400,00.
• Voor vliegreizen die worden uitgevoerd per lijndienstvlucht gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden.
• Je paspoort moet na thuiskomst nog zes maanden geldig zijn.

Inclusief
• Retourvlucht Brussel - Tel Aviv inclusief alle toe slagen en één stuk ruimba gage per persoon
• Zeven overnachtingen in verschillende driesterrenaccommodaties op basis van een tweepersoonskamer en halfpension
• Vervoer ter plaatse per luxe touringcar
• Cultuurhistorische - en pastorale begeleiding door pastoor Peter Ambting en pastoor Gerben Zweers
• Excursies zoals vermeld in het programma, inclusief entreegelden
• Fooien
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Toeristenbelasting

Exclusief
• Reis- en annuleringsverzekering
• Consumpties en overige persoonlijke uitgave
• Reis van uw woonplaats naar de luchthaven v.v.
• Mogelijke toeslagen (indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen – zoals brandstoftoeslagen – daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zich het recht voor deze door te berekenen aan de pelgrims)
VNB adviseert u om bij het boeken van uw bedevaart een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten bij het onverhoopt moeten annuleren of afbreken van uw reis. De reisverzekering dekt medische kosten als aanvulling op uw zorgverzekering. Verder is een snelle schadeafhandeling bij verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage ook inbegrepen. Het is dan prettig dat u zich om de financiële gevolgen geen zorgen hoeft te maken. VNB werkt voor haar reis- en annuleringsverzekeringen samen met Allianz Global Assistance, een betrouwbare partner op het gebied van verzekeringen.

Reisverzekering
Voor alle reizen is de reis-en annuleringsverzekering exclusief. U kunt via ons de benodigde verzekeringen afsluiten. Uw verzekering wordt ondergebracht bij Allianz Global Assistance.
Een uittreksel van de verzekeringsvoorwaarden wordt op verzoek toegezonden. 

Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de reisverzekering te downloaden.
 

Fiets
Bij de reisverzekering combinatie B is een fiets verzekerd tot maximaal € 350,00. Tegen een toeslag is de fietsdekking te verhogen:
Dekking             Toeslag
Tot € 750           € 0,30 per fiets per dag
Tot € 1250         € 0,40 per fiets per dag
Tot € 2250         € 0,50 per fiets per dag
 
Schade
Heeft u tijdens uw reis schade opgelopen? Dan kunt u door middel van het invullen van het schadeformulier een vergoeding aanvragen wegens geleden schade.
U kunt het gewenste schadeformulier digitaal invullen (klik op een van de onderstaande links).
Stuur het ingevulde formulier daarna op naar:

Allianz Global Assistance
Afdeling Schade
Postbus 9444
1006 AK Amsterdam
 
 
EHIC-kaart
Tijdens uw reis heeft u, als Nederlands verzekerde, recht op medische zorg die op dat moment noodzakelijk is. Met een Europese verzekeringskaart (European Health Insurance Card – EHIC) krijgt u een snellere toegang tot medische zorg. VNB adviseert u om de gratis EHIC-kaart aan te vragen. Dit kan bij uw zorgverzekeraar. Het gebruik van deze kaart is niet verplicht. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.
 
Annuleringsverzekering
VNB biedt u twee mogelijke annuleringsverzekeringen aan. Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de annuleringsverzekering te downloaden.
 
Algemene voorwaarden annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Dit betreft de verschuldigde (gedeeltelijke) reissom of overboekingskosten in het geval van annulering van de reis. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de volledige reissom terug, zelfs tot op de voorlaatste dag van de bedevaart.

Uw annuleringskosten worden o.a. vergoed bij:
- Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of uw reisgenoten
- Levensgevaarlijke ziekte van directe familieleden (1ste of 2de graad)
- Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1ste graad)
- Zwangerschap
- Echtscheiding
- Annulering met geldige reden door een reisgenoot, die bij Allianz Global Assistance of elders een    annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Meeverzekeren

Waarnemer
Uw zakelijke compagnon of degene die op uw privé-bezittingen past, kan de met u gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon zelf of van directe familieleden (1ste of 2de graad).

Extra persoon
U wilt de annuleringskosten vergoed krijgen bij overlijden, levensgevaar of dringende zorgbehoefte van een dierbaar persoon die geen directe familie is.


Zorgplicht
U wilt uw vakantie kunnen annuleren of afbreken wanneer een 2de graadsfamilielid plotseling zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval (zorgplicht voor 1ste graadsfamilieleden is standaard meeverzekerd).
Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, verzoekt VNB u om dit aan te kruisen op de aanmeldingskaart of het digitale aanmeldingsformulier op de website en de gevraagde gegevens in te vullen. Wanneer u de boeking heeft bevestigd door het voldoen van de aanbetalingsnota is uw boeking definitief.
Mocht u onverhoopt moeten annuleren, dan is VNB genoodzaakt per persoon annuleringskosten in rekening te brengen. Conform de ANVR-voorwaarden is dit minimaal € 95,00, afhankelijk van het aantal dagen dat u annuleert vóór aanvang van de reis. Deze kosten kunt u eventueel verhalen op de door u afgesloten annuleringsverzekering.

Premieoverzicht Annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting

  • 5,25% (i.p.v. 5,5%) van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 2,50 (i.p.v. € 4,50) per polis

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

  • 6% van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 4,50 per polis

Bij uitbreiding met een Waarnemer of Extra persoon, inclusief Zorgplicht (maximaal 2 personen) 1% extra per opgegeven persoon (excl. assurantiebelasting)

De assurantiebelasting bedraagt 21% over de premiekosten van de annuleringsverzekering.

Betaling
U ontvangt twee acceptgirokaarten. Eén voor de aanbetaling en de kosten voor de eventueel af te sluiten verzekeringen en één voor het resterende bedrag.

De factuur met de premiekosten van de annuleringsverzekering is tevens uw verzekeringsbewijs.
Bewaar deze factuur dus goed.
 
Volledige voorwaarden
Voor uitgebreide definitieve voorwaarden en verzekerde bedragen verwijzen we u naar het dekkingsoverzicht en de Bijzondere Voorwaarden Annuleringsverzekering/Dubbel Zeker Annuleringsverzekering. Klik hier om de documenten te bekijken.

Meer informatie : Neem contact op met
Pastoor Peter Ambting
T 06 12 38 74 78
E p.ambting@maria-laurentiusparochie.nl

Pastoor Gerben Zweers
T 06 53 22 18 23
E pastoorzweers@gmail.com

Neem contact op met VNB
T (073) 681 81 11
E info@vnb.nl W www.vnb.nl

Informatiebijeenkomst
Datum: 19 maart
Tijd: 16.00 uur
Plaats: Kerkzaal Sint Walburgisplein 1, Arnhem

Aanmelden
Voor 28 mei 2017

Klik hier om de folder te bekijken.