FL1706 | 11-9-2017 | 16-9-2017 | 3-sterren hotel Meerdere hotels | | 5 nacht(en) | Prijs vanaf € 899,00 (excl. toeslagen)

boek nu
6-daagse bedevaart Fatima en Lissabon gegarandeerd (vanaf € 899,00) Bisdom Haarlem-Amsterdam

In 2017 is het 100 jaar geleden dat de H. Maagd Maria tussen 13 mei en 13 oktober een zestal keer is verschenen aan drie kindertjes, Francisco Marto, Jacinta Marto en Lucia dos Santos. Voor deze herderskinderen had de Maagd Maria belangrijke boodschappen over het geestelijk leven van de mensen en de vrede in de wereld (het is immers midden in de Eerste Wereldoorlog). In de loop van de tijd is Fatima uitgegroeid tot een van de belangrijkste Mariaheilig - dommen in de wereld. Vanwege het eeuwfeest van de verschijningen organiseert het Bisdom Haarlem-Amsterdam i.s.m. VNB een bescheiden bedevaart naar Fatima en Lissabon (Portugal). Wij nodigen uvan harte uit voor deze diocesane bedevaart naar O.L.V. van Fatima.

Gegarandeerd vertrek

Programma
Maandag 11 september 2017
In de vroege ochtend vliegt u van Amsterdam naar Lissabon vanwaar u meteen doorrijdt naar Fatima. Hier komt u aan het einde van de ochtend aan. In de middag maakt u een rondleiding over het heiligdom en wordt het verhaal van Fatima vertelt.

Dinsdag 12 september 2017
U begint de dag in Aljustrel waar u de Kruisweg bidt om vervolgens aan te sluiten bij de Nederlandstalige eucharistieviering in de Verschijningskapel. Dé plaats waar Maria 100 jaar geleden verschenen is. Na de lunch bezoekt u de geboortehuizen van de herderskinderen en de parochiekerk in Aljustrel; het dorp waar de herderskinderen geboren zijn. In de namiddag neemt u deel aan de sacramentsprocessie en in de avond aan het rozenkransgebed en de grootse lichtprocessie.

Woensdag 13 september 2017
Vandaag neemt u deel aan de plechtigheden op het heiligdom. Na de eucharistieviering in de ochtend nuttigt u de lunch en heeft u vrije tijd in Fatima.

Donderdag 14 september 2017
U verlaat Fatima en vertrekt richting Batalha waar u een bezoek aan het klooster brengt. Aan het einde van de ochtend gaat u door naar Nazaré. Een traditioneel vissersdorpje waar u ook de lunch nuttigt. Vanuit Nazaré reist u door naar Lissabon.

Vrijdag 15 september 2017
Vandaag maakt u een stadswandeling door Lissabon onder leiding van een Nederlandstalige gids. U viert ook vandaag de eucharistie.

Zaterdag 16 september 2017
Op deze laatste dag vertrekt u met de bus naar Cristo Rei waar u het uitzichtpunt bezoekt en de eucharistie viert. Na het nuttigen van de lunch heeft u vrije tijd in Lissabon om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken. In de avond vliegt u weer terug naar Nederland.

Programma onder voorbehoud.
Fatima
Met Onze Lieve Vrouw van Fatima wordt Maria aangeduid die tussen mei en oktober 1917 zes keer verschenen zou zijn aan de drie herderskinderen (Zuster) Lucia, Franceso en Jacinta. Op 13 mei 1917 zou Maria voor de eerste keer aan de kinderen verschenen zijn. Ze stond met haar voeten op een wolk op de kruin van het eikenboompje, omstraald door een aureool van licht en zou beloofd hebben elke maand opnieuw op de dertiende te zullen verschijnen. Ze riep de kinderen op om offers te brengen met het doel lijdende zielen uit het vagevuur te helpen en te bidden voor de bekering van zondaars, opdat zij niet naar de hel zouden gaan. De kinderen snoerden zichzelf daarop de mond en zagen af van eten en drinken op bijzonder warme dagen. Ook droeg Maria hen op iedere dag een Rozenhoedje te bidden, omdat dat zou leiden tot innerlijke en algehele vrede.

In Fatima ziet u en voelt u hoe de Portugezen hun Koningin van Portugal eren. De 12e en 13e van de maand zijn in Fatima hoogtijdagen. Fatima stroomt vol met gelovigen uit landen over de hele wereld. Zij lopen op de avond van de 12e allemaal mee in een grote lichtprocessie waarin het Mariabeeld uit de Verschijningskapel wordt gedragen. Op de 13e worden de verschijningen van Fatima herdacht. Er is een plechtige eucharistieviering op de Esplanade voor de kathedraal. Het is iedere keer weer een weergaloos religieus feest.


Deelnemers
Voor deze pelgrimsreis kunnen pelgrims deelnemen die meer dan één uur zelfstandig kunnen lopen in een normaal tempo en die zelfstandig een trap op- en af kunnen lopen en zelfstandig kunnen instappen in een vervoermiddel.

Boekingsinformatie
· U kunt zich voor deze reis aanmeldingen via een VNB-inschrijfformulier (telefonisch aan te vragen bij VNB) of via de website van VNB. Inschrijven is mogelijk t/m 1 augustus 2017.
· Op 25 augustus 2017 is er een startbijeenkomst voor de deelnemers aan deze diocesane bedevaart naar Fatima. U ontvangt t.z.t hiervoor een persoonlijke uitnodiging over locatie, aanvang en programma.
· U krijgt 4 weken voor vertrek bericht als de reis niet doorgaat.
· Er zijn voor deze bedevaart slechts 65 plekken beschikbaars; bij meer aanmeldingen is er een wachtlijst. Inschrijving op basis van het ontvangen van het inschrijfformulier en betaling van de reissom.
· Er is slecht een zeer beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Indien u geen kamergenoot opgeeft, krijgt u automatisch een eenpersoonskamer toegewezen
· Voor vliegreizen die worden uitgevoerd per lijndienstvlucht gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden

Inclusief
· Heen- en terugvlucht met TAP inclusief alle toeslagen en één stuk ruimbagage per persoon.
· Transfers volgens programma.
· Vijf overnachtingen in verschillende driesterrenhotels op basis van volpension en een tweepersoonskamer. In Fatima wordt de groep verdeeld over een twee hotels
· Entreegelden voor het klooster in Batalha.
· Nederlandstalige gids in Lissabon (op dag 5).
· Reisleiding en -begeleiding door pastoor Eric van Teijlingen en mevrouw Dea Broersen tijdens de gehele reis.
· Toeristenbelastingen.
· Bijdrage Calamiteitenfonds.

Exclusief
· Consumpties en overige uitgaven van persoonlijke aard.
· Reis- en annuleringsverzekering.
· Mogelijke extra toeslagen (indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen – zoals brandstoftoeslagen – daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zich het recht voor deze door te berekenen aan de pelgrims)
VNB adviseert u om bij het boeken van uw bedevaart een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten bij het onverhoopt moeten annuleren of afbreken van uw reis. De reisverzekering dekt medische kosten als aanvulling op uw zorgverzekering. Verder is een snelle schadeafhandeling bij verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage ook inbegrepen. Het is dan prettig dat u zich om de financiële gevolgen geen zorgen hoeft te maken. VNB werkt voor haar reis- en annuleringsverzekeringen samen met Allianz Global Assistance, een betrouwbare partner op het gebied van verzekeringen.

Reisverzekering
Voor alle reizen is de reis-en annuleringsverzekering exclusief. U kunt via ons de benodigde verzekeringen afsluiten. Uw verzekering wordt ondergebracht bij Allianz Global Assistance.
Een uittreksel van de verzekeringsvoorwaarden wordt op verzoek toegezonden. 

Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de reisverzekering te downloaden.
 

Fiets
Bij de reisverzekering combinatie B is een fiets verzekerd tot maximaal € 350,00. Tegen een toeslag is de fietsdekking te verhogen:
Dekking             Toeslag
Tot € 750           € 0,30 per fiets per dag
Tot € 1250         € 0,40 per fiets per dag
Tot € 2250         € 0,50 per fiets per dag
 
Schade
Heeft u tijdens uw reis schade opgelopen? Dan kunt u door middel van het invullen van het schadeformulier een vergoeding aanvragen wegens geleden schade.
U kunt het gewenste schadeformulier digitaal invullen (klik op een van de onderstaande links).
Stuur het ingevulde formulier daarna op naar:

Allianz Global Assistance
Afdeling Schade
Postbus 9444
1006 AK Amsterdam
 
 
EHIC-kaart
Tijdens uw reis heeft u, als Nederlands verzekerde, recht op medische zorg die op dat moment noodzakelijk is. Met een Europese verzekeringskaart (European Health Insurance Card – EHIC) krijgt u een snellere toegang tot medische zorg. VNB adviseert u om de gratis EHIC-kaart aan te vragen. Dit kan bij uw zorgverzekeraar. Het gebruik van deze kaart is niet verplicht. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.
 
Annuleringsverzekering
VNB biedt u twee mogelijke annuleringsverzekeringen aan. Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de annuleringsverzekering te downloaden.
 
Algemene voorwaarden annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Dit betreft de verschuldigde (gedeeltelijke) reissom of overboekingskosten in het geval van annulering van de reis. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de volledige reissom terug, zelfs tot op de voorlaatste dag van de bedevaart.

Uw annuleringskosten worden o.a. vergoed bij:
- Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of uw reisgenoten
- Levensgevaarlijke ziekte van directe familieleden (1ste of 2de graad)
- Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1ste graad)
- Zwangerschap
- Echtscheiding
- Annulering met geldige reden door een reisgenoot, die bij Allianz Global Assistance of elders een    annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Meeverzekeren

Waarnemer
Uw zakelijke compagnon of degene die op uw privé-bezittingen past, kan de met u gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon zelf of van directe familieleden (1ste of 2de graad).

Extra persoon
U wilt de annuleringskosten vergoed krijgen bij overlijden, levensgevaar of dringende zorgbehoefte van een dierbaar persoon die geen directe familie is.


Zorgplicht
U wilt uw vakantie kunnen annuleren of afbreken wanneer een 2de graadsfamilielid plotseling zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval (zorgplicht voor 1ste graadsfamilieleden is standaard meeverzekerd).
Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, verzoekt VNB u om dit aan te kruisen op de aanmeldingskaart of het digitale aanmeldingsformulier op de website en de gevraagde gegevens in te vullen. Wanneer u de boeking heeft bevestigd door het voldoen van de aanbetalingsnota is uw boeking definitief.
Mocht u onverhoopt moeten annuleren, dan is VNB genoodzaakt per persoon annuleringskosten in rekening te brengen. Conform de ANVR-voorwaarden is dit minimaal € 95,00, afhankelijk van het aantal dagen dat u annuleert vóór aanvang van de reis. Deze kosten kunt u eventueel verhalen op de door u afgesloten annuleringsverzekering.

Premieoverzicht Annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting

  • 5,25% (i.p.v. 5,5%) van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 2,50 (i.p.v. € 4,50) per polis

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

  • 6% van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 4,50 per polis

Bij uitbreiding met een Waarnemer of Extra persoon, inclusief Zorgplicht (maximaal 2 personen) 1% extra per opgegeven persoon (excl. assurantiebelasting)

De assurantiebelasting bedraagt 21% over de premiekosten van de annuleringsverzekering.

Betaling
U ontvangt twee acceptgirokaarten. Eén voor de aanbetaling en de kosten voor de eventueel af te sluiten verzekeringen en één voor het resterende bedrag.

De factuur met de premiekosten van de annuleringsverzekering is tevens uw verzekeringsbewijs.
Bewaar deze factuur dus goed.
 
Volledige voorwaarden
Voor uitgebreide definitieve voorwaarden en verzekerde bedragen verwijzen we u naar het dekkingsoverzicht en de Bijzondere Voorwaarden Annuleringsverzekering/Dubbel Zeker Annuleringsverzekering. Klik hier om de documenten te bekijken.

Meer informatie : Mevrouw Dea Broersen M 06 25 02 14 17
Pastoor Eric van Teijlingen M 06 13 71 64 64
E bedevaart@bisdomhaarlem-amsterdam.nl
W www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl

Klik hier om de folder te bekijken.