IS1890 | 15-11-2018 | 22-11-2018 | 3-sterren hotel Meerdere hotels | | 7 nacht(en) | Prijs vanaf € 1649,00 (excl. toeslagen)

boek nu
8-daagse bedevaart met zorg Israël (vanaf € 1649,00) VNB

Het Heilige Land. Al eeuwenlang een begrip. Israël is een bestemming die veel mensen minstens één keer in hun leven willen bezoeken.

Speciaal voor mensen die minder goed ter been zijn bieden wij deze 8-daagse zorgbedevaart aan. In het programma houden we rekening met de mogelijkheden van de deelnemers. Zorgpelgrims dienen in staat te zijn, eventueel met enige hulp, plaats te nemen in een gewone vliegtuigstoel.

In Israël wordt gereisd met een (lift)bus. De voorzieningen in de hotels in Israël voor gehandicapten is niet altijd van het niveau wat men in Nederland gewend is. De zorgpelgrims worden ondersteund bij hun dagelijks levensverrichtingen door gekwalificeerde VNB zorgvrijwilligers.

Partners van zorgpelgrims, familieleden, vrienden of kennissen worden van harte uitgenodigd deel te nemen aan de bedevaart. Zij kunnen deelnemen voor het gereduceerde tarief van €1649,00. Zorgpelgrims betalen het bedrag van €1949,00.
Programma onder voorbehoud van wijzigingen

Dag 1
- Vlucht Amsterdam-Tel Aviv.
- Busrit naar Nazareth.
 
Dag 2
- Bezoek aan Nazareth, met onder andere de Basiliek van de Boodschap en de Jozefkerk.
- Bezoek aan Kana, met de kerk van het wijnwonder.
- Boottocht over het meer van Galilea.
 
Dag 3
- Viering in de openlucht op de Berg van de Zaligsprekingen.
- Bezoek a
an de kerk van het primaatschap van Petrus.
- Bezoek aan Tabgha, plaats van de broodvermenigvuldiging.
- Bezoek aan Kfar Nahum, waar Jezus heeft gewoond.

Dag 4
- Bezoek aan de doopplaats Qasr El Yahud.
- Bezoek aan Qumran, vindplaats van de Dode Zeerollen.
- Bezoek aan de Dode Zee.
- Bezoek Jericho.
- Naar het hotel in Jeruzalem of Bethlehem.
 
Dag 5
- Viering op het Herdersveld in Bethlehem.
- Bezoek aan de Geboortekerk en de Catharinakerk.
- Bezoek aan de Melkgrot.
- Winkelen in Bethlehem.

Dag 6
- Bezoek aan de Olijfberg.
- Bezoek aan de Onze Vaderkerk.
- Wandeling naar de Hof van Olijven en de Kerk van de Doodstrijd.
- Bezoek aan de Via Dolorosa waar we stilstaan bij enkele staties
- Bezoek aan de Heilig Grafkerk, midden in de oude stad van Jeruzalem, met een viering aldaar.
 
Dag 7
- Bezoek aan de Klaagmuur en het Tempelplein.
- Bezoek aan de Sionsberg, met de Zaal van het Laatste Avondmaal en de Kerk van het Hanengekraai.
- Vrije middag in Jeruzalem / facultatief programma (Yad Vashem).
 
Dag 8
- Vlucht Tel Aviv-Amsterdam.
Israël is een land in het Midden-Oosten, in het smalle gebied dat Afrika en Azië met elkaar verbindt. Israël is een modern ontwikkeld land, en u kunt vrijwel alles wat u maar nodig zou kunnen hebben aanschaffen tijdens uw verblijf, inclusief kleding, cosmetica en hygiënische producten.

Israël is gelegen in een geografisch afwisselend gebied met een gevarieerd klimaat. In
het noorden zijn er met sneeuw bedekte bergen te vinden en in het zuiden dorre, ongerepte natuur. Afgelegen en onbewoonde streken worden afgewisseld met moderne en drukke steden.

Israëls etnische en religieuze mozaïek is overvloedig en fascinerend. Zo zijn er talrijke culturele instellingen en mogelijkheden tot amusement. Dankzij haar bewogen geschiedenis en haar heilig respect voor de drie monotheïstische godsdiensten, (Jodendom, Christendom en de Islam) zijn er in het land vele historische en heilige plaatsen te vinden.

Een bezoek aan Israël is een reis door de geschiedenis: van kruisvaarderkastelen tot havens, waar zeelieden, pelgrims en beroemde reizigers zich enige tijd ophielden en verder reisden. Van woestijnlandschap, dat als thuisbasis diende voor nomadenstammen, halfvergeten legers en kameelkaravanen tot graftombes met witte koepels, vreedzame kloosters en eeuwenoude synagogen, versierd met kleurrijke mozaïeken.De Staat Israël werd gevestigd in het Land van Israël, dat volgens de Joodse traditie ooit aan het Volk Israël werd beloofd. Hier werd Jezus, de christelijke Messias, geboren en steeg Mohammed, de Islamitische Profeet, ten hemel. Gelegen aan twee zeeën waar drie continenten samenkomen, is het land een melange van culturen, tradities en gebruiken, een land dat onderdak bood aan veel verschillende volkeren, culturen en godsdiensten. Gelegen op het kruispunt van eeuwenoude handelsroutes, werd het land keer op keer veroverd door alle mogelijke volkeren: Kanaänieten, Hebreeën, Babyloniërs, Perzen, Grieken, Romeinen, Arabieren, Kruisvaarders, Ottomaanse Turken en Britten maakten van dit felbegeerde kleine land een waar slagveld waar werd gestreden om overheersing, en waar in de loop der eeuwen vele forten, kastelen en paleizen werden gebouwd
Deelnemers
Aan deze pelgrimsreis kunnen ook pelgrims deelnemen die voor hun mobiliteit volledig afhankelijk van een rolstoel en/of andere hulpmiddelen zijn en zich alleen met volledige ondersteuning kunnen verplaatsen.

Zorgpelgrims dienen in staat te zijn zelf of met enige hulp van onze zorgvrijwilligers in een vliegtuigstoel te kunnen plaatsnemen. Er zijn een aantal vaste rolstoelplaatsen in de bus beschikbaar. Het gebruik van een scootmobiel is echter niet toegestaan. Zorgpelgrims die niet rolstoel gebonden zijn krijgen een normale zitplaats in de rolstoelbus.
 

Na uw aanmelding ontvangt u een zorgformulier. Op dit formulier kunt u uw zorgbehoefte in kaart brengen.

Uw paspoort moet na thuiskomst nog tenminste 6 maanden geldig zijn.

Inclusief
- Retourvlucht Amsterdam-Tel Aviv.
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag.
-Zeven overnachtingen in allen in *** accommodaties op basis van een tweepersoonskamer. Zorgpelgrims krijgen een rolstoeltoegankelijke kamer.
- Op basis van volpension.
- Alle vervoer ter plaatse per luxe touringcar.
- Nederlandstalige pastorale en cultuurhistorische begeleiding gedurende de gehele reis, met daarbij een lokale, Nederlands- of Engelstalige gids.
- Alle excursies zoals vermeld in het programma, inclusief entreegelden.
- Alle fooien.
- Pelgrims- en informatieboekje.

 
Exclusief
- Reis- en annuleringsverzekering.
- Reis van uw woonplaats naar de luchthaven v.v.
- Consumpties en overige uitgaven van persoonlijke aard
- Mogelijke toeslagen (indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen – zoals brandstoftoeslagen – daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zich het recht voor deze door te berekenen aan de pelgrims)Indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen – zoals brandstoftoeslagen – daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zich het recht voor deze door te berekenen aan de pelgrims

- Voor vliegreizen die worden uitgevoerd door een lijndienst gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden. De annuleringskosten hiervoor kunnen verschillen per luchtvaartmaatschappij en oplopen tot 100% van de ticketkosten vanaf het moment van boeken. De annuleringskosten kunt u opvragen bij VNB.

Indien u geen kamergenoot opgeeft, krijgt u automatisch een eenpersoonskamer.

VNB adviseert u om bij het boeken van uw bedevaart een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten bij het onverhoopt moeten annuleren of afbreken van uw reis. De reisverzekering dekt medische kosten als aanvulling op uw zorgverzekering. Verder is een snelle schadeafhandeling bij verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage ook inbegrepen. Het is dan prettig dat u zich om de financiële gevolgen geen zorgen hoeft te maken. VNB werkt voor haar reis- en annuleringsverzekeringen samen met Allianz Global Assistance, een betrouwbare partner op het gebied van verzekeringen.

Reisverzekering
Voor alle reizen is de reis-en annuleringsverzekering exclusief. U kunt via ons de benodigde verzekeringen afsluiten. Uw verzekering wordt ondergebracht bij Allianz Global Assistance.
Een uittreksel van de verzekeringsvoorwaarden wordt op verzoek toegezonden. 

Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de reisverzekering te downloaden.
 

Fiets
Bij de reisverzekering combinatie B is een fiets verzekerd tot maximaal € 350,00. Tegen een toeslag is de fietsdekking te verhogen:
Dekking             Toeslag
Tot € 750           € 0,30 per fiets per dag
Tot € 1250         € 0,40 per fiets per dag
Tot € 2250         € 0,50 per fiets per dag
 
Schade
Heeft u tijdens uw reis schade opgelopen? Dan kunt u door middel van het invullen van het schadeformulier een vergoeding aanvragen wegens geleden schade.
U kunt het gewenste schadeformulier digitaal invullen (klik op een van de onderstaande links).
Stuur het ingevulde formulier daarna op naar:

Allianz Global Assistance
Afdeling Schade
Postbus 9444
1006 AK Amsterdam
 
 
EHIC-kaart
Tijdens uw reis heeft u, als Nederlands verzekerde, recht op medische zorg die op dat moment noodzakelijk is. Met een Europese verzekeringskaart (European Health Insurance Card – EHIC) krijgt u een snellere toegang tot medische zorg. VNB adviseert u om de gratis EHIC-kaart aan te vragen. Dit kan bij uw zorgverzekeraar. Het gebruik van deze kaart is niet verplicht. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.
 
Annuleringsverzekering
VNB biedt u twee mogelijke annuleringsverzekeringen aan. Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de annuleringsverzekering te downloaden.
 
Algemene voorwaarden annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Dit betreft de verschuldigde (gedeeltelijke) reissom of overboekingskosten in het geval van annulering van de reis. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de volledige reissom terug, zelfs tot op de voorlaatste dag van de bedevaart.

Uw annuleringskosten worden o.a. vergoed bij:
- Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of uw reisgenoten
- Levensgevaarlijke ziekte van directe familieleden (1ste of 2de graad)
- Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1ste graad)
- Zwangerschap
- Echtscheiding
- Annulering met geldige reden door een reisgenoot, die bij Allianz Global Assistance of elders een    annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Meeverzekeren

Waarnemer
Uw zakelijke compagnon of degene die op uw privé-bezittingen past, kan de met u gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon zelf of van directe familieleden (1ste of 2de graad).

Extra persoon
U wilt de annuleringskosten vergoed krijgen bij overlijden, levensgevaar of dringende zorgbehoefte van een dierbaar persoon die geen directe familie is.


Zorgplicht
U wilt uw vakantie kunnen annuleren of afbreken wanneer een 2de graadsfamilielid plotseling zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval (zorgplicht voor 1ste graadsfamilieleden is standaard meeverzekerd).
Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, verzoekt VNB u om dit aan te kruisen op de aanmeldingskaart of het digitale aanmeldingsformulier op de website en de gevraagde gegevens in te vullen. Wanneer u de boeking heeft bevestigd door het voldoen van de aanbetalingsnota is uw boeking definitief.
Mocht u onverhoopt moeten annuleren, dan is VNB genoodzaakt per persoon annuleringskosten in rekening te brengen. Conform de ANVR-voorwaarden is dit minimaal € 95,00, afhankelijk van het aantal dagen dat u annuleert vóór aanvang van de reis. Deze kosten kunt u eventueel verhalen op de door u afgesloten annuleringsverzekering.

Premieoverzicht Annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting

  • 5,25% (i.p.v. 5,5%) van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 2,50 (i.p.v. € 4,50) per polis

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

  • 6% van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 4,50 per polis

Bij uitbreiding met een Waarnemer of Extra persoon, inclusief Zorgplicht (maximaal 2 personen) 1% extra per opgegeven persoon (excl. assurantiebelasting)

De assurantiebelasting bedraagt 21% over de premiekosten van de annuleringsverzekering.

Betaling
U ontvangt twee acceptgirokaarten. Eén voor de aanbetaling en de kosten voor de eventueel af te sluiten verzekeringen en één voor het resterende bedrag.

De factuur met de premiekosten van de annuleringsverzekering is tevens uw verzekeringsbewijs.
Bewaar deze factuur dus goed.
 
Volledige voorwaarden
Voor uitgebreide definitieve voorwaarden en verzekerde bedragen verwijzen we u naar het dekkingsoverzicht en de Bijzondere Voorwaarden Annuleringsverzekering/Dubbel Zeker Annuleringsverzekering. Klik hier om de documenten te bekijken.

Meer informatie : Voor vragen over uw boeking neemt u contact op met

VNB
T (073) 681 81 11
E info@vnbreizen.nl
W www.vnbreizen.nl

Klik hier om de folder te bekijkenStartbijeenkomst
Op woensdagmiddag 7 november is de startbijeenkomst voor de bedevaart. De bijeenkomst begint om 16.00 uur en wordt gehouden in het Thomas a Kempis Leerhuis, Broerestraat 12, 3532 CP in Utrecht. Klik hier voor een actuele routebeschrijving.