IS1880 | 11-11-2018 | 21-11-2018 | 3-sterren hotel Diverse accommodaties | | 10 nacht(en) | Prijs vanaf € 1999,00 (excl. toeslagen)

boek nu
11 daagse belevingsreis Israël (vanaf € 1999,00) VNB

Fietsen in het Heilig land: schrijf jij samen met ons geschiedenis?
Laat je inspireren op plekken uit de Bijbel. Plekken die je kent uit de verhalen. Plekken waar je nog nooit bent geweest. Plekken die zo betekenisvol zijn dat ze een ieder ontroeren, inspireren en (opnieuw) laten ontmoeten. Nazareth, de plek waar aan Maria werd aangekondigd dat Jezus geboren zou worden. Kana de plek waar Jezus tijdens een bruiloft met zijn moeder en zijn leerlingen zijn eerste wonder heeft verricht. De Olijfberg met aan zijn voet Getsemane (Hof van Olijven), de plek waar Jezus werd overgedragen aan de Romeinen. Bethlehem, de plaats waar Jezus werd geboren. Het Heilig Land is een bestemming die iedereen minstens eenmaal in zijn leven zou moeten bezoeken. Pelgrimeren is van oudsher het afleggen of overbruggen van een afstand om tot jezelf te komen, tot God te komen en nieuwe mensen te leren kennen. Vandaag de dag kan pelgrimeren op verschillende manieren. Ben jij sportief? Wil jij op een bijzondere en uitzonderlijke manier pelgrimeren? Is fietsen één van jouw favoriete bezigheden? En wil jij samen met ons geschiedenis schrijven in het Heilig Land? Ga dan mee en ontdek het Heilig Land op de fiets. Betekenisvol ontmoeten en fietsen passen namelijk perfect bij elkaar.

Geschiedenis schrijven: in elf dagen betekenisvol bezoeken en ontmoeten
In elf dagen fietsen wij van Ceasarea naar de Dode Zee. Onze route loopt dwars door het schitterende groene Israëlische landschap langs plaatsen die een rol in de Bijbel vervullen. Zo bezoeken wij Ceasarea, Haifa, Nazareth, Berg Tabor, Kana, de Berg van de Zaligsprekingen, Meer van Tiberias, Qasr El Yahud, Jericho, Bethlehem en Jeruzalem. Naast het fietsen nemen we deel aan de Nederlandse Dagen, hebben we een eucharistieviering in Bethlehem, lopen we de Kruisweg die Jezus liep en bezoeken we Qumran en Massada. Een inspirerende route die in het teken staat van betekenisvol ontmoeten.

Beleven en laten inspireren
Jij maakt deze inspirerende reis niet alleen. Samen met sportieve reisgenoten ga jij dit avontuur aan waarbij je af en toe steile beklimmingen moet overwinnen en door prachtige valleien afdaalt. Je deelt je belevingen en gedurende de reis komen de meest bijzondere gesprekken tot stand en ontstaan vriendschappen voor het leven. Je fietst iedere dag in een groepje van ongeveer hetzelfde niveau qua snelheid. Vanuit de reisleiding word je continu ondersteund en gefaciliteerd. Naast overnachting, diner en ontbijt op de meest bijzondere locaties verzorgen wij iedere dag een lunch, koffie- en theemoment. Een team van specialisten zorgt ervoor dat jij iedere dag goed verzorgd de plaats van bestemming bereikt.
Programma

Dag 1 - Zondag 11 november 2018
We verzamelen vroeg in de ochtend op Amsterdam Schiphol Airport. Van hieruit vliegen we via Istanbul naar Tel Aviv van waaruit wij met de bus naar Shefayim aan de Middellandse Zee reizen. Hier wordt er zorg voor gedragen dat de fietsen rijklaar zijn en dineren wij in het hotel in Shefayim. Er is Morgen staat de eerste fietsetappe op de planning.

Dag 2 – Maandag 12 november 2018 (+/- 90 km)
Na het ontbijt in het hotel stappen we voor het eerst op de fiets. De eerste etappe brengt ons via de kustlijn naar Caesarea. Dit is een schitterende stad die bekend staat om zijn rijke geschiedenis en de opgravingen. Na een bezoek alhier fietsen we door naar Haifa. Haifa is na Jeruzalem en Tel Aviv de derde (grootste) stad van Israël. De stad staat bekend als de belangrijkste Havenstad van Israël. In Haifa zullen wij het Stella Maris Karmelieten Klooster bezoeken en overnachten in een nabij gelegen Art Gallery hotel. 

Dag 3 – Dinsdag 13 november 2018 (+/- 60 km)
Vroeg in de ochtend vervolgen wij onze tocht naar Kana. De plek waar Jezus tijdens een bruiloft zijn eerste wonder verrichtte. Vervolgens rijden we verder naar Nazareth, de plek waar Maria de aankondiging over Jezus ontving. Na een bezoek aan onder andere de Basiliek van de Aankondiging vervolgen we de tocht naar Mizra voor het diner en de overnachting.

Dag 4 – Woensdag 14 november 2018 (+/- 60 km)
Op de vierde dag dat we op de pedalen stappen fietsen wij van Mizra naar de Berg Tabor. Hier was de ontmoeting van Jezus met Mozes en Elia. We rijden vervolgens via Yardenit, een doopplaats aan de rivier de Jordaan door naar onze eindbestemming van vandaag, hotel Maagaan in Tiberias.  

Dag 5 – Donderdag 15 november 2018 (+/- 60 km)
Dag 5 wordt een dag rondom het Meer van Galilea of wel het Meer van Tiberias genaamd. We fietsen naar kibboets Ein Gev om daar op de boot te stappen om een tochtje obver het meer te maken. Dan gaan we naar Tabgha. Tabgha is gelegen aan de oever van het Meer van Galilea en geniet zijn bekendheid doordat Jezus op de plaats waar vandaag de dag de Broodvermenigvuldigingskerk staat, vijfduizend toehoorders voedde met vijf broden en twee vissen. We bezoeken de plek waar het Primaatschap van Petrus herdacht wordt en via Kafarnaüm grijden we naar de Berg van de Zaligsprekingen We overnachten op de Berg van de Zaligsprekingen in het gastenverblijf van de zusters Franciscanessen.

Dag 6 – Vrijdag 16 november 2018 (+/- 60 km)
Vandaag is een van de Nederlandse Dagen in het Heilig Land. Na een eucharistieviering op de Berg van de Zaligsprekingen en een ontmoeting met de andere Nederlandse pelgrims fietsen we langs de andere kant van het Meer van Galilea naar het zuiden. Onderweg bezoeken we de beroemde opgravingen van Beth Shean en zullen vervolgend doorrijden naar ons hotel in Beit Alpha waar we dineren en overnachten.

Dag 7 – Zaterdag 17 november 2018 (+/- 100 km Jericho / 140 km Bethlehem)
Vanuit Beit Alpha vervolgen we vandaag onze tocht naar Jericho en Bethlehem. Deze dag fietsen we door bezet gebied en moet de grootste fietsafstand worden overbrugt. Vanaf Jericho kun je per fiets of met bus naar Bethlehem. In Bethlehem overnachten we in hotel Santa Maria.

Dag 8 – Zondag 18 november 2018 (+/- 10 km)
Vandaag is de tweede Nederlandse dag in het Heilig Land. In de ochtend bezoeken we de Geboortekerk in Bethlehem en in de middag nemen we, samen met andere Nederlandse pelgrims, deel aan de Eucharistieviering in de Catharinakerk. In de namiddag fietsen we naar Jeruzalem. Hier lopen we de Kruisweg (Via Dolorosa) die ook Jezus heeft gelopen en die eindigt in de Heilig Grafkerk. We dineren en overnachten in Jeruzalem.

Dag 9 – Maandag 19 november 2018 (+/- 50 Km)
Vandaag laten we de fiets thuis. Na het ontbijt gaan wij lopend naar het Tempelplein, van waar we met de bus naar de Sionsberg gaan. We bezoeken onder andere de Zaal van het Laatste Avondmaal, de Kerk van het Hanengekraai en de Dormitio. Na de lunch gaan we naar de Olijfberg waar we een bezoek brengen aan Onze Vaderkerk, Dominus Flevit en het Graf van Maria. We dineren en overnachten in hotel Holyland East in Jeruzalem.

Dag 10 – Dinsdag 20 november 2018 (+/- 85 km)
Vandaag fietsen we naar de rand van de woestijn en brengen we een bezoek aan Qumran. Qumran is gesitueerd op ongeveer anderhalve kilometer van de Dode Zee en staat bekend om zijn ruïnes en grotten. In de grotten zijn in 1946 de Dode Zee rollen gevonden. In deze rollen stonden o.a. de oudste handschriften van het Oude Testament. Daarna fietsen we door naar kibboets Ein Gedi. Hier nemen we de bus voor een bezoek aan Massada. Massada is onder andere bekend door de citadel op de rots bij de Dode Zee die is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ook is hier gelegenheid om te zwemmen in de Dode Zee. Na het bezoek gaan we terug naar Ein Gedi voor het diner en de overnachting.

Dag 11 – Woensdag 21 november 2018
In de ochtend vertrekken wij met de bus naar de luchthaven van Tel Aviv van waaruit wij richting Nederland vertrekken.

Programma onder voorbehoud
Israël is een land in het Midden-Oosten, in het smalle gebied dat Afrika en Azië met elkaar verbindt. Israël is een modern ontwikkeld land, en je kunt vrijwel alles wat je maar nodig zou kunnen hebben aanschaffen tijdens je verblijf, inclusief kleding, cosmetica en hygiënische producten.

Israël is gelegen in een geografisch afwisselend gebied met een gevarieerd klimaat. In
het noorden zijn er met sneeuw bedekte bergen te vinden en in het zuiden dorre, ongerepte natuur. Afgelegen en onbewoonde streken worden afgewisseld met moderne en drukke steden.

Israëls etnische en religieuze mozaïek is overvloedig en fascinerend. Zo zijn er talrijke culturele instellingen en mogelijkheden tot amusement. Dankzij haar bewogen geschiedenis en haar heilig respect voor de drie monotheïstische godsdiensten, (Jodendom, Christendom en de Islam) zijn er in het land vele historische en heilige plaatsen te vinden.

Een bezoek aan Israël is een reis door de geschiedenis: van kruisvaarderkastelen tot havens, waar zeelieden, pelgrims en beroemde reizigers zich enige tijd ophielden en verder reisden. Van woestijnlandschap, dat als thuisbasis diende voor nomadenstammen, halfvergeten legers en kameelkaravanen tot graftombes met witte koepels, vreedzame kloosters en eeuwenoude synagogen, versierd met kleurrijke mozaïeken.De Staat Israël werd gevestigd in het Land van Israël, dat volgens de Joodse traditie ooit aan het Volk Israël werd beloofd. Hier werd Jezus, de christelijke Messias, geboren en steeg Mohammed, de Islamitische Profeet, ten hemel. Gelegen aan twee zeeën waar drie continenten samenkomen, is het land een melange van culturen, tradities en gebruiken, een land dat onderdak bood aan veel verschillende volkeren, culturen en godsdiensten. Gelegen op het kruispunt van eeuwenoude handelsroutes, werd het land keer op keer veroverd door alle mogelijke volkeren: Kanaänieten, Hebreeën, Babyloniërs, Perzen, Grieken, Romeinen, Arabieren, Kruisvaarders, Ottomaanse Turken en Britten maakten van dit felbegeerde kleine land een waar slagveld waar werd gestreden om overheersing, en waar in de loop der eeuwen vele forten, kastelen en paleizen werden gebouwd
Kun jij deelnemen aan deze reis?
Heb jij een goede conditie en gezondheid? Kun jij meerdere dagen achtereenvolgend 75 km fietsen en één dag een tocht maken van meer dan 100 km?

Fiets meenemen of huren?
Wil je fietsen op je eigen fiets, dan kun je de fiets gedemonteerd meenemen in een fietskoffer. Bij sportrental.nl kun je een fietskoffer huren en gebruik maken van een VNB-korting. Wil je in Israël een fiets huren? Neem dan contact op met bureau VNB om de mogelijkheden te bespreken.

Boekingsinformatie
Daar bovenop wordt 200,00 in rekening gebracht voor het ondersteuningsfonds van VNB. Dit is een fonds van waaruit pelgrims die een Lourdes bedevaart niet volledig kunnen betalen, financieel ondersteund worden.
• Er geldt een minimum deelname van 25 personen. Je krijgt uiterlijk zes weken voor vertrek bericht als de reis niet doorgaat
• Indien je geen kamergenoot opgeeft krijg je automatisch een eenpersoonskamer toegewezen
• Je moet in het bezit zijn van een paspoort dat tot minimaal zes maanden na thuiskomst geldig is.
• Voor vliegreizen die worden uitgevoerd per lijndienstvlucht gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden.

Informatiebijeenkomst 
Op 27 september 2018 wordt er om 16.00 uur een informatiebijeenkomst gehouden op het Bureau VNB, Pater van den Elsenstraat 10 in 's-Hertogenbosch. Een uitnodiging hiervoor volgt nog.

Inclusief 
• Retourvlucht Amsterdam – Tel Aviv inclusief alle toeslagen, één stuk handbagage en één stuk ruimbagage van max. 23 kg
• Tien overnachtingen in verschillende kloosters en driesterrenaccomodaties op basis van een tweepersoonskamer en volpension
• Bus met chauffeur gedurende de gehele reis in Israël
• Gecertificeerde gids gedurende de gehele reis in Israël
• Excursies en entreegelden zoals vermeld in het programma
• Bijdrage calamiteitenfonds
• Citytax
• Fooien 

Exclusief
• Exclusief fietskoffer / fietsvervoer / fietshuur
• Reis- en annuleringsverzekering
• Consumpties en overige uitgaven van persoonlijke aard
• Reis van de woonplaats naar de luchthaven v.v.
• Mogelijke toeslagen (indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen – zoals brandstoftoeslagen – daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zich het recht voor deze door te berekenen aan de pelgrims)
VNB adviseert u om bij het boeken van uw bedevaart een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten bij het onverhoopt moeten annuleren of afbreken van uw reis. De reisverzekering dekt medische kosten als aanvulling op uw zorgverzekering. Verder is een snelle schadeafhandeling bij verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage ook inbegrepen. Het is dan prettig dat u zich om de financiële gevolgen geen zorgen hoeft te maken. VNB werkt voor haar reis- en annuleringsverzekeringen samen met Allianz Global Assistance, een betrouwbare partner op het gebied van verzekeringen.

Reisverzekering
Voor alle reizen is de reis-en annuleringsverzekering exclusief. U kunt via ons de benodigde verzekeringen afsluiten. Uw verzekering wordt ondergebracht bij Allianz Global Assistance.
Een uittreksel van de verzekeringsvoorwaarden wordt op verzoek toegezonden. 

Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de reisverzekering te downloaden.
 

Fiets
Bij de reisverzekering combinatie B is een fiets verzekerd tot maximaal € 350,00. Tegen een toeslag is de fietsdekking te verhogen:
Dekking             Toeslag
Tot € 750           € 0,30 per fiets per dag
Tot € 1250         € 0,40 per fiets per dag
Tot € 2250         € 0,50 per fiets per dag
 
Schade
Heeft u tijdens uw reis schade opgelopen? Dan kunt u door middel van het invullen van het schadeformulier een vergoeding aanvragen wegens geleden schade.
U kunt het gewenste schadeformulier digitaal invullen (klik op een van de onderstaande links).
Stuur het ingevulde formulier daarna op naar:

Allianz Global Assistance
Afdeling Schade
Postbus 9444
1006 AK Amsterdam
 
 
EHIC-kaart
Tijdens uw reis heeft u, als Nederlands verzekerde, recht op medische zorg die op dat moment noodzakelijk is. Met een Europese verzekeringskaart (European Health Insurance Card – EHIC) krijgt u een snellere toegang tot medische zorg. VNB adviseert u om de gratis EHIC-kaart aan te vragen. Dit kan bij uw zorgverzekeraar. Het gebruik van deze kaart is niet verplicht. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.
 
Annuleringsverzekering
VNB biedt u twee mogelijke annuleringsverzekeringen aan. Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de annuleringsverzekering te downloaden.
 
Algemene voorwaarden annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Dit betreft de verschuldigde (gedeeltelijke) reissom of overboekingskosten in het geval van annulering van de reis. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de volledige reissom terug, zelfs tot op de voorlaatste dag van de bedevaart.

Uw annuleringskosten worden o.a. vergoed bij:
- Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of uw reisgenoten
- Levensgevaarlijke ziekte van directe familieleden (1ste of 2de graad)
- Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1ste graad)
- Zwangerschap
- Echtscheiding
- Annulering met geldige reden door een reisgenoot, die bij Allianz Global Assistance of elders een    annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Meeverzekeren

Waarnemer
Uw zakelijke compagnon of degene die op uw privé-bezittingen past, kan de met u gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon zelf of van directe familieleden (1ste of 2de graad).

Extra persoon
U wilt de annuleringskosten vergoed krijgen bij overlijden, levensgevaar of dringende zorgbehoefte van een dierbaar persoon die geen directe familie is.


Zorgplicht
U wilt uw vakantie kunnen annuleren of afbreken wanneer een 2de graadsfamilielid plotseling zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval (zorgplicht voor 1ste graadsfamilieleden is standaard meeverzekerd).
Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, verzoekt VNB u om dit aan te kruisen op de aanmeldingskaart of het digitale aanmeldingsformulier op de website en de gevraagde gegevens in te vullen. Wanneer u de boeking heeft bevestigd door het voldoen van de aanbetalingsnota is uw boeking definitief.
Mocht u onverhoopt moeten annuleren, dan is VNB genoodzaakt per persoon annuleringskosten in rekening te brengen. Conform de ANVR-voorwaarden is dit minimaal € 95,00, afhankelijk van het aantal dagen dat u annuleert vóór aanvang van de reis. Deze kosten kunt u eventueel verhalen op de door u afgesloten annuleringsverzekering.

Premieoverzicht Annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting

  • 5,25% (i.p.v. 5,5%) van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 2,50 (i.p.v. € 4,50) per polis

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

  • 6% van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 4,50 per polis

Bij uitbreiding met een Waarnemer of Extra persoon, inclusief Zorgplicht (maximaal 2 personen) 1% extra per opgegeven persoon (excl. assurantiebelasting)

De assurantiebelasting bedraagt 21% over de premiekosten van de annuleringsverzekering.

Betaling
U ontvangt twee acceptgirokaarten. Eén voor de aanbetaling en de kosten voor de eventueel af te sluiten verzekeringen en één voor het resterende bedrag.

De factuur met de premiekosten van de annuleringsverzekering is tevens uw verzekeringsbewijs.
Bewaar deze factuur dus goed.
 
Volledige voorwaarden
Voor uitgebreide definitieve voorwaarden en verzekerde bedragen verwijzen we u naar het dekkingsoverzicht en de Bijzondere Voorwaarden Annuleringsverzekering/Dubbel Zeker Annuleringsverzekering. Klik hier om de documenten te bekijken.

Meer informatie : Voor vragen over uw boeking neemt u contact op met

VNB
T (073) 681 81 11
E info@vnbreizen.nl
W www.vnbreizen.nl

Klik hier om de folder te bekijken