Inspiratiereis Ierland IE1701 - dag 6

donderdag 22 juni 2017 | Ans Hoogervorst

We bezoeken het heiligdom van Knock. Hier verschenen tegen de muur van de parochiekerk in 1879 de Heilige Maagd Maria, St. Jozef en St. Johannes de Evangelist aan 15 mensen uit het dorpje in de leeftijd van 5 tot 74 jaar oud. Hierdoor is Knock een belangrijk katholiek bedevaartoord geworden, bezocht door 1 miljoen mensen per jaar. We krijgen een uitgebreide rondleiding langs o.a. de Kruisweg en in de moderne grote kerk waar enkele tienduizenden mensen op hoogtijdagen de H. Mis kunnen bezoeken en we bekijken het museum. Aansluitend vieren we met onze groep de eucharistie in de kapel die gebouwd is op de plek van de verschijningen.

De pastoor krijgt in de sacristie een prachtige Mariakazuifel aan. Het is een mooie viering met Marialiederen enz. we zijn allen zeer onder de indruk, ook hier hebben we weer onze eigen acoliet en collectant mee gebracht.

Na de lunch in Moate rijden we over schilderachtige landweggetjes naar het heiligdom van Conmacnoise, de ruïnes van een 7 kerken en een kathedraal, gebouwd in de 6e eeuw en gelegen aan de rivier de Shannon. Ook hier weer een rondleiding door onze gids Ruud, hij blijkt een wandelende geschiedenisencyclopedie te zijn, ongelofelijk wat hij allemaal weet en verteld !!

We arriveren tegen de avond in Dublin en nadat we ingecheckt zijn rijden we naar een zeer goed restaurant waar we kunnen kiezen uit maar liefst 7 voorgerechten, 15 hoofdgerechten en diverse desserts, allemaal even heerlijk.