Inspiratiereis Ierland IE1701 - dag 7 en 8

zondag 25 juni 2017 | Ans Hoogervorst

We rijden vanuit een buitenwijk naar de binnenstad van Dublin en gaan allereerst naar Dublin Castle waar we rondgeleid worden. Gebouwd in de 13e eeuw zijn de grote zalen momenteel in gebruik bij de beëdiging van de Ierse presidenten, zij hebben een ambtstermijn van 7 jaar en kunnen 1x worden herkozen. Ook wordt dit kasteel gebruikt bij staatsbezoeken en banketten. St. Patricks Cathedral wordt ook uitvoerig bekeken, hij is erg belangrijk voor de Ieren want hij is de patroonheilige van dit land. We nemen de tijd voor deze bijzondere kerk uit de 13e eeuw.

Na een lekkere lunch van Ierse runderstoofpot of fish and chips zijn we weer verkwikt en nemen een kijkje in The Guiness Storehouse. Het bier ( in 8 soorten ) is wereldberoemd en de geschiedenis van de fabricage van dit bier is te zien en te horen in dit gebouw van 7 verdiepingen. Uiteraard mag er ook geproefd worden en kunnen we 3 soorten bier uitkiezen die in kleine glaasjes getapt worden. Na nogmaals een heerlijk diner in het superrestaurant van gisteravond rijden we weer naar ons logeeradres.

Zaterdag hebben we de hele dag vrij om op eigen gelegenheid Dublin te bekijken, de ochtend is bewolkt en op een klein miezerbuitje na droog, de middag geeft weer zon. Iedere gaat z’n eigen gang, sommigen zijn geïnteresseerd in de oude Keltische boeken in Trinity college. Anderen stappen op de hop on – hop off bus en rijden langs alle highlights en bezoeken het museum “Ierland in de 20e eeuw”. Ook wordt er gewinkeld en iedereen heeft tijd voor koffie en een lunch. Om 16.00 precies staat de bus op de afgesproken plaats om ons naar de luchthaven van Dublin te rijden en vandaar uit vliegen wij vol indrukken en nog nagenietend van al het moois dat we in Ierland hebben gezien weer terug naar Amsterdam.