Belevingsreis Banneux BA1780 - dag 1 t/m 3

zondag 25 juni 2017 | Pieter Marcelis

Dag 1 - Vrijdag 23 juni 2017
Het is vrijdagavond, en hoewel het officiële programma van de fietsbedevaart pas zaterdag begint zijn toch de meeste deelnemers al aanwezig. Met een extra nacht in Abdij Rolduc ben je de volgende dag mooi op tijd aanwezig en zeker goed uitgerust. Er zijn fietsers die van deze dag al gebruik hebben gemaakt om met een rondje de omgeving te verkennen, andere zijn van huis uit op de fiets naar Kerkrade gekomen.

Dag 2 - Zaterdag 24 juni 2017
Na een goed ontbijt is het zaterdag de eerste officiële fietsdag. Een ronde waarbij we uiteindelijk Banneux zullen bezoeken. Met de nodige stops zijn alle fietsers steeds weer op tijd binnen. En de fietsers laten de door de catering verzorgde koffie, thee en lunch dan ook steeds goed smaken.
Een bezoek aan het heiligdom van Banneux, nog een kaarsje branden of je even wassen aan de bron er is deze middag voldoende tijd voor. En hier wordt door iedereen ook dankbaar gebruik van gemaakt. Ook een kaartje voor enkele thuisblijvers, fietsers die eigenlijk met ons mee zouden gaan maar die helaas een klein ongeluk hebben gehad, wordt door iedereen getekend en verstuurd. vanuit Banneux wensen wij Ruud en Angely beterschap en een spoedig herstel.
Na terugkomst in de abdij in Kerkrade laten de meeste de eerste goud gele rakkers alweer smaken, dik verdiend na deze mooie en goede fietsdag.

Dag 3 - Zondag 25 juni 2017
De ochtend begint helaas met een klein regenbuitje, na overleg met onze plaatselijke weermannen en buienradar wordt besloten de start dan nog maar even uit te stellen. Een verstandig besluit, de rest van de dag hebben we namelijk ook geen druppel regen meer gehad. Vandaag staat een rondje Limburgse heuvelen op het programma. Soms ook met flinke kuitenbijters, maar wat willen ze anders. Het is immers een oefenen fietstocht voor als ze straks echt de bergen van Frankrijk, Spanje en Portugal gaan beklimmen.

Dat het niet altijd makkelijk is om de juiste weg te vinden blijkt ook vandaag weer. De catering begint de tweede dag, en ook de eerste, met een rondje Kerkrade. Door de aanleg van een nieuwe rondweg weet de navigatie het ook niet altijd meer en zo zien ze toch nog een stukje van deze mooie stad. Ook fietsers zijn niet altijd bij de tijd, twee van onze fietsers kwamen er na een aantal kilometer achter dat ze de verkeerde kant op gingen, ze waren namelijk de route achterstevoren aan het fietsen.

Bij de koffiestop in Puth staat er een verrassing voor een van de cateraars klaar. Met de gedachte van ‘wat staat daar tegen de kerkmuur’ gaat ze nieuwsgierig kijken bij aankomst. Een gevlochten hart met een briefje erbij. Zomaar een presentje "Voor jou, van mij".
Ook deze dag verliep weer voorspoedig. Zonder noemenswaardige gebeurtenissen zijn alle fietsers weer gezond en wel terug gekomen. Vele fietsers nemen een borreltje, douchen en nemen afscheid. Zo kwam er een einde aan een zeer mooi fietsweekend.