Vertrek VNB fietsreis 2017

zaterdag 15 juli 2017 | Emy Jansons

Vandaag vertrekken de fietspelgrims vanuit Den Bosch op weg naar Fatima. Bekijk hier hun vertrek vanaf Den Bosch met de pelgrimszegen van Mgr. De Korte, en doe mee met hun inspiratie voor onderweg. 

 

Zaterdag 15 juli - Reisverslag van Anneke
Het ziet ernaar uit dat het een prachtige dag gaat worden. Na een toespraak van 'onze Wil' vertrekken we mooi op tijd met zijn allen naar de Sint Jan voor een kortere viering, om daarna gezegend te worden bisschop de Kort. Gesterkt voor 'onze strijd' met de kilometers gaan we op weg. Je wordt pelgrim stap voor stap, trap voor trap. In de Sint Jan krijgen we ons eerste app-bericht en wat nooit mag, mag nu wel. Er werd ons gevraagd om ter plekke in de kerk het bericht te openen. En even horen we piep piep, blieb blieb en andere vreemde geluiden. Het is de eerste van de dagelijkse teksten die ons toegestuurd gaan worden.

Met vele medefietsers vertrekken we vol goede moed en maken er zo met z'n allen een eerste fietsdag van die ons nog lang blijft heugen. En dat komt niet alleen door de mooie route en de verhalen, maar ook door de heerlijke appeltaart en alle andere lekkernijen, tot de kokossoep aan toe.
Erg laat wordt het deze avond niet. Om half 11 is toch iedereen wel naar zijn of haar bed vertrokken en keert de stilte weer terug hier in het klooster in Scherpenheuvel.

Spreuk van de dag:
We kunnen alles bereiken wat we willen, als we maar lang genoeg volhouden.