Bedevaart Santiago & Fatima - SF1701 dag 2

zondag 10 september 2017 | Marianne Houtzager

Heerlijk uitgerust nuttigen wij ons ontbijt, checken we uit en stappen we in de touringcar op weg naar Santiago. Onderweg passeren we opnieuw de typische, kenmerkende huisjes op stenen paaltjes die men daar als koelkast gebruikte. Deze zijn zelfs als miniatuurtjes te koop in de souvenirstalletjes.

Gezegend door een stralende zon lopen we richting de kathedraal van Santiago de Compostella. Onderweg passeren we de veel soberder uitgevoerde Franciscuskerk. In de kathedraal gaan veel pelgrims achter het altaar om het beeld van Jacobus aan te raken. Als je wat geld offerde krijg je een mooi prentje van Jacobus cadeau. Hierna begint de mis en mag je niet meer fotograferen of filmen. Het zwaaien met het wierookvat door het middenpad is een hoogtepunt van de dienst wat, ondanks het verzoek geen beeldopnames te maken, toch door velen wordt vastgelegd.

Na de dienst lopen we de Rua di Raina in. In restaurant Los Caracolles krijgen we een heerlijke lunch voorgeschoteld dat vergelijkbaar is met een uitgebreid viergangen diner. De middag hebben we vrij te besteden en iedereen gaat dan ook de stad verder verkennen. Om half vijf stappen we in de touringcar naar Braga. Braga heeft een stadshart van wel duizend jaar oud. Klokslag zes uur bereiken we ons eindpunt van vandaag: Hotel Estacao. Hier wacht ons opnieuw een heerlijk diner en kunnen we uitrusten van een schitterende dag vol nieuwe indrukken.