Bedevaart Lourdes LO1775 - dag 1 en 2

zaterdag 7 oktober 2017 | Cora Bartels


Zaterdag 7 juli is een groep van zo’n 85 pelgrims met het vliegtuig vertrokken vanaf Maastricht Airport. Na een enerverende reis kon de groep, grotendeels bestaand uit leden van de Katholieke Bond voor Ouderen (KBO), aanschuiven voor het diner.

Op zondagochtend in alle vroegte, om half 8, zijn de pelgrims door hoofdaalmoezenier Joop Huisman welkom geheten bij de Eucharistieviering aan de Grot. In het begin zaten we bij de grot in het donker; we hebben het gedurende de viering licht zien worden.
“Het wonder van Lourdes is niet dat we er wonderen verwachten, maar dat we er beter van worden”, waren mooie woorden die pastoor Huisman memoreerde uit een preek die monseigneur Bluyssen een die we ons zeker zullen herinneren. Ook de zin “Neem een stukje van de glimlach van Maria mee” zullen velen niet vergeten.

Na de viering togen we terug naar het mooie hotel Alba, waar alle bedevaartgangers logeren, alwaar we hebben ontbeten. Na het ontbijt werden de pelgrims toegesproken door Manon Vanderkaa, directeur van KBO-PCOB. Zij memoreerde dat ze al vanaf haar zevende ongeveer om het jaar naar Lourdes komt en dacht aan de woorden die een pelgrim haar die ochtend na de viering toevertrouwde: het is dan wel een grot van steen, maar we ervaren deze als héél zacht…

Vervolgens is de groep onder leiding van de twee hotelleiders Marjolein en Annigje rondgeleid op het Heiligdom, zodat alle pelgrims nu weten welke kerken er allemaal te bezoeken zijn in Lourdes en op welke plek wat plaatsvindt. Op naar de volgende ervaringen…