Jos van Bussel 25 jaar in dienst bij VNB

donderdag 1 februari 2018 | VNB-redacteur


Jos van Bussel, bij velen bekend als Manager Externe Relaties bij VNB viert vandaag zijn 25-jarig jubileum. Uiteraard ging dit jubileum niet onopgemerkt voorbij en stonden de medewerkers en directie van VNB op feestelijke wijze stil bij deze bijzondere gebeurtenis.

Koffie, taart en speech
Niet alleen Jos' kantoor (en de weg die hij hier naartoe moet afleggen) waren volledig versierd, ook de koffie, thee en het gebak waren tot in de puntjes verzorgd. Samen met het team van VNB stond Jos op feestelijke wijze stil bij zijn jubileum dat hij naar eigen zeggen ‘voor geen goud had willen missen’. Jos is ruim 40 jaar actief voor VNB, waarvan 25 jaar in dienstverband.

1 februari 1993
Collega Henk Smits blikt met ons terug: de eerste werkdag van Jos was op een maandag, 25 jaar VNB zijn 9131 dagen oftewel 219.151 uur. Een periode, die als je terugkijkt helemaal niet voelt als 25 jaar. “Als je je zo lang aan een organisatie bindt, dan moet je wel iets met de club hebben. En jij hebt dat. Jij hebt je ingezet om VNB op de kaart te zetten en dat is je aardig gelukt,” aldus Henk Smits.

Internationaal verbinden
Uit handen van de medewerkers ontving Jos een speciaal beeldje dat is geïnspireerd en vormgegeven rondom het thema ‘internationaal verbinden’. Een thema dat Jos op het lijf geschreven is. In de loop der jaren heeft hij voor- en namens VNB door zijn bezoeken aan verschillende plaatsen en landen steeds die internationale verbinding gezocht.

Extra gouden randje
In zijn 25 jaar heeft Jos veel moois meegemaakt. Extra bijzonder zijn toch wel de verre reizen en de reizen speciaal voor jongeren zoals de Wereldjongerendagen. Ook nu is Jos intensief betrokken bij de WJD in Panama. Jos: “Ik ben graag druk bezig en zet me graag in en werk samen met jongere mensen. Dat houdt je jong en scherp. Zij leren iets van mij en ik leer op mijn beurt weer iets van hen. Ik ben er trots op om te zien dat ook steeds meer jong talent op kantoor VNB werkt.”

Het jubileum had voor Jos een extra gouden randje. Enkele dagen voor zijn 25-jarig dienstverband werd hij trotse opa van zijn eerste kleinkind.