Bedevaart Westlandse Bedevaarten - Lourdes, dag 1

maandag 7 mei 2018 | Chistine Hendriks


Zo daar gaan we dan naar Lourdes! Om 7.15 uur vertrokken we vanuit Naaldwijk naar ’s Gravenmoer. Daar stonden nog 4 pelgrims om met ons mee te gaan. Terwijl de bus volgeladen werd met rolstoelen en lunchpakketten zaten wij heerlijk aan de koffie. Teruggekomen in de bus kregen wij van pastor Straathof de pelgrimszegen. De keycords werden uitgedeeld: erg handig met naamkaartjes! Nico was erg verbaasd, er werd hem iets aangeboden (met een Westlands groen pakje aan): een mascotte voor zijn bedevaartreizen! Nu nog een naam kiezen!

In de bus werden wij voorzien van koffie en thee. Om 13.00 uur stopten we bij een groot parkeerterrein waar de lunchpakketten werden uitgedeeld. Een hele leuke plaats, heerlijk weer... wat wil je nog meer?! Om 13.45 uur verzamelden wij en gingen we op weg naar Amiens, waar de grootste kathedraal van Europa staat: de Notre Dame. Dit is de voornaamste kerk van het bisdom. De koorstoelen bestaan uit een houten beeldhouwwerk dat uniek is op de wereld.

Om 16.00 uur vertrokken wij naar Lisieux. De pastor gaf uitleg in de bus over Theresia van Lisieux. En ja, de vijf staat in de klok en Nico zegt dat het borreltijd is in de bus. Om 18.15 uur kwamen we aan in Lisieux. De kamers werden verdeeld en om 19.30 uur gingen we aan tafel voor een heerlijk driegangen diner. Na het eten gingen we nog even naar buiten om een terrasje pikken.  Aan het einde van de dag gaan wij moe en voldaan naar bed. Een prachtig begin van deze reis.