Bedevaart Westlandse Bedevaarten - Lourdes, dag 2

dinsdag 8 mei 2018 | John Halkes


Een prachtige ochtend begroette ons. Wij zijn naar de basiliek in Lisieux gereden en hebben de H. Mis gevierd in de crypte van de basiliek. Pastor Straathof ging voor. Indrukwekkend om in de hartverwarmende ruimte bij elkaar te zijn, te vieren, de Heilige Theresia te gedenken. Heel fijn om dit als groep zo intens te beleven.

Daarna hebben wij de schitterende Basiliek bezocht. Heel sfeervol, met Jezus die ‘vrij’ van het kruis komt als aansprekend symbolisch beeld. Een bezoek aan de Carmel met een uiteenzetting van Theresia’s leven ontbrak ook niet. Kortom, een memorabele ‘ontmoeting’ met een Heilige die slechts 24 jaar werd. Haar religieuze erfenis is echter wonderbaarlijk groot.

Met een gevoel van ontzag en dankbaarheid lunchen we in Lisieux. Tenslotte vervolgden wij onze weg op weg naar Niort waar een prima diner op ons wachtte. En zo is ook de tweede dag voorbij. Veel prachtige indrukken en een fijne sfeer, dus alle reden voor grote tevredenheid. Morgen komen we in Lourdes aan. Gaaf! We zien er naar uit!