Bedevaart Lourdes LO1832 dag 9

dinsdag 15 mei 2018 | Frank Haalmeijer


De terugreis van Lourdes was even spectaculair als het bezoek aan Lourdes. Het was mijn eerste echte bedevaart. Een prachtige ervaring van de inspiratie van de diensten en gebeden over de H. Bernadette. Zeker de verbondenheid met de H. Bernadette, maar ook op de terugreis nog een bezoek aan Nevers, waar we in het klooster hebben overnacht. De viering in de kapel, het bezoek aan de schrijn en de stilte maakten de bedevaart helemaal af. Beter kon niet. Vanmorgen na het ontbijt zijn we nog even langs de kapel geweest en hebben we in het winkeltje nog wat gekocht, zoals een Nederlandse tekst uit het boekje waar het laatste relaas van Bernadette over de verschijningen wordt beschreven. Helemaal voldaan konden we aan de lange rit naar het Westland beginnen.
Dankzij de uitstekende begeleiding van pastor Straathof, Nico Stijger en Peter en Christine Hendriks, een reis om vast te houden in herinnering.
We hebben genoten en geleerd om met anderen rekening te houden en te helpen. Gemeenschap gevormd, is ook kerk-zijn. Dat doen we samen. Heb uw naasten lief gelijk uzelf.

Dank voor alle zorg,
Frank Haalmeijer