Fietsen met de Vlasborch in Vught

zaterdag 26 mei 2018 | VNB-redacteur/Wil Groen


Afgelopen zaterdag was het dan zo ver: de sponsoractie voor Visio de Vlasborch.  Om 09.00 uur was eenieder aanwezig in Vught en kregen we uitleg over de te maken tocht. Dit onder het genot van een kopje koffie. De samenstelling van de koppels op de fiets werden aangeven, we kregen allemaal een geel veiligheidsvestje aan en we konden van start. Er waren ongeveer 50 deelnemers die de tocht per tandem gingen afleggen en vanuit VNB was er ook een tiental fietsers die meeging. 
Het was prachtig weer en zo vertrokken we om 10.00 uur richting Boxtel naar de Scouting op de Molendijkseweg. Daar stond de catering klaar met koffie/thee en overheerlijke appeltaarten. Deze waren allemaal gebakken en gesponsord door VNB vrijwilligers.
Na deze heerlijke koffiestop gingen we richting Oisterwijk naar de H. Joanneskerk. Een prachtige plek om ons keukentje op te bouwen en twee heerlijke pannen soep te maken. Een rijk gevulde tomatensoep en een courgettesoep met stokbrood, krentenbollen en drinken. De zon stond hoog aan de hemel en je zag iedereen genieten.
Na deze pauze gingen de fietsers weer richting Scouting in Boxtel om zich te laven aan een drankje met wat lekkers erbij. Iedereen had het naar zijn zin, dat zag je duidelijk. Ook had de Vlasborch een bezemwagen die meeging en een aantal begeleiders op gewone fietsen, want zeggen zij: “veiligheid boven alles”. Uiteindelijk was iedereen weer om 16.00 uur in Vught. Geheel voldaan van deze mooie geslaagde dag.

Deze fietstocht was een sponsortocht om een reis naar Lourdes eind september met visueel gehandicapte van de Vlasborch en begeleiders mogelijk te maken.
Een geweldig initiatief!

Heeft u de sponsorfietstocht gemist? U kunt nog steeds uw steentje bijdragen! Klik hier voor meer informatie over dit project en/of om te doneren.