Bedevaart Lourdes - LO1864, dag 4

dinsdag 5 juni 2018 | VNB-redacteur


Parochiebedevaart naar Lourdes met de parochie Sint Jan de Doper uit het Groene Hart

Vanmorgen zaten we vroeg aan het ontbijt, want om 7.30 uur had onze bedevaartgroep (plus een verrassingsdelegatie van enkele vrienden en parochianen uit Nederland), de viering bij de grot; de plek waar hemel en aarde elkaar raken.
Dit was ook het moment om stil te staan bij het 25-jarig priesterjubileum van pastoor Van Klaveren. Deze viering was per webcam in Nederland te volgen.
Na de viering werd de traditionele groepsfoto op de Esplanade van de Rosaire gemaakt. Elk hotelgezelschap ging daarna ook apart op de foto, waarbij de pastoor als een vliegende keep over het grote plein sprintte.
Na een koffiemomentje met ons hotel (Beau Site) gingen we als hotelgezelschap een kaars aansteken bij de kaarsenstandaards schuin tegenover de grot. Vicaris Verbakel sprak een gebed uit en gezamenlijk zongen we: "Wij groeten U, o Koningin.''.
Om 12.00 uur kwamen alle bedevaartgangers bij elkaar voor een feestlunch in hotel Alba. De lunch werd meerdere malen onderbroken, zo had elk hotel een tekst gemaakt op de melodie van "Lourdes in de bergen" en om beurten brachten ze dit ten gehore.
Ook had elk hotel een persoonlijk cadeau voor pastoor Van Klaveren.
Frank Marcus, vice-voorzitter van het parochiebestuur, spreekt pastoor van Klaveren vervolgens toe. Aan het einde van de maaltijd bedankte een geëmotioneerde pastoor ons allemaal en konden we hem feliciteren.
Aan het eind van de middag vond de Sacramentsprocessie plaats in de Pius X basiliek. Alle aanwezigen ontvingen daar de zegen van de dienstdoende bisschop.
Tijdens het avondmaal aten de jongeren, die speciaal voor dit feest één dag naar Lourdes zijn gekomen, in ons hotel mee. Zij gaan morgen weer verder in Frankrijk reizen. Sommigen van hen verzuchtten dat ze graag nog een paar dagen hier hadden willen blijven.