Bedevaart Lourdes - LO1864, dag 5

woensdag 6 juni 2018 | VNB-redacteur


Parochiebedevaart naar Lourdes met de parochie Sint Jan de Doper uit het Groene Hart

Vanmorgen startten we met een viering in de Rozenkransbasiliek, de kerk boven de grot. De wanden en muren van deze basiliek zijn prachtig versierd met mozaïeken met christelijke taferelen. Centraal een mozaïek van een prachtige Maria, met de spreuk: Door Maria naar Jezus.
Na de viering gingen veel mensen op excursie naar de Gaverny, in de Pyreneeën. Helaas was er onderweg en aangekomen bij de Gaverny veel bewolking en regen. Het zicht op de bergen was daardoor minder.
De achterblijvers hadden allemaal een persoonlijke invulling van de dag: variërend van het alsnog lopen van de grote kruisweg via een tocht naar Bartres tot een terras in het stadje en een powernap op de hotelkamer.
Na de maaltijd bedankten we het hotelpersoneel, waarvoor een inzameling was gehouden. We zijn prima behandeld hier!
Beneden in de lobby van hotel Beau Site hebben we een "mini" viering met het zegenen van alle devotionalia door vicaris Verbakel. Er staat een tafel vol met beeldjes van Maria, rozenkransen, medaillonnetjes, kaarsen, flesjes met Lourdeswater enzovoort.
Onze hotelpastor werd naderhand bedankt voor zijn inzet, evenals de beide hotelleiders. Zij kregen alledrie een passend cadeau.
Wij allen kregen een mooie kaart met een afbeelding van de zwangere Maria en Elizabeth. Het is het beeld op ons vaandel uit de parochie Sint Jan de Doper, dat bij elke viering naar binnen werd gedragen.
Annemarie, onze hotelleider, gaf ons bovendien allemaal een Maria medaillonnetje, uit de nalatenschap van haar vader. Daarna was er tijd voor koffie en het eerste voorzichtige afscheid. De dagen zijn echt voorbij gevlogen. Het eerste stel vertrekt morgen al om 6.00 uur met de auto naar Nederland. We wensen hen een veilige terugreis toe!