Bedevaart Lourdes - LO1864, dag 6

donderdag 7 juni 2018 | VNB-redacteur

 

Donderdag, 7 juni 2018

Vanmorgen stonden we vroeg op. De koffers werden ingepakt en naar de lobby gebracht. Na het ontbijt gingen we naar de Rozenbasiliek, waar de zendingsviering plaatsvond. Aan het begin van de viering werd iedereen bedankt die geholpen heeft bij deze bedevaart en Ilonka en Bernadet werden in de "bloemen" gezet voor het vele voorbereidende werk dat zij hebben verricht.

Tijdens de preek gaf pastoor van Klaveren aan dat Jezus geen kerkgangers zoekt, maar leerlingen. Hij legde dat inspirerend uit. Hij benadrukte daarbij onder andere het belang van de zending aan het einde van de viering: om ook buiten het kerkgebouw van je geloof te getuigen en ernaar te leven. Ook kregen we bij de uitgang allemaal een persoonlijke zegen van de pastoor en een tientje mee. Dit is een ronde ring met 10 knobbeltjes en een kruisje, waarmee je zelf de rozenkrans kunt bidden.

Wederom namen mensen afscheid omdat zij met de auto of met een vroeg vliegtuig al vertrekken. Wij konden nog genieten van een gezamenlijk kopje koffie (of de vaste cappuccino met slagroom) en de laatste ervaringen, adresgegevens e.d. uitwisselen. Om 12.00 uur vertrok het eerste groepje met de bus naar Toulouse om daar het vliegtuig naar Amsterdam te nemen. De grootste groep ging eerst gezamenlijk lunchen en vervolgens werd er tegenover de grot, aan de andere kant van de wild stromende Gave, het rozenkransgebed gehouden. Zij vertrokken daarna om 14.30 uur naar Tarbes om daar op het vliegtuig naar Rotterdam te stappen.