Belevingsweekend Banneux (BA1880)

zondag 24 juni 2018 | Wil Groen

 

Op vrijdag 22 juni druppelde iedereen binnen op onze locatie: Abdij Rolduc. Een prachtig gebouw en een schitterende locatie om onze reis te beginnen. Enkele fietsers kwamen in de vroege middag aan. Klaar om, voordat de overige deelnemers arriveerden, alvast een ritje op de fiets te maken. Rond 18.00 uur was iedereen die zich had opgegeven voor het diner aanwezig

Als we op zaterdagochtend opstaan is het droog en schijnt er een flauw zonnetje. Perfect fietsweer dus! Eerst ontbijten we met zijn allen en daarna stappen we op de pedalen op weg naar Banneux. Eenmaal in Banneux aangekomen branden bezoeken we het Heiligdom en branden we een kaarsje. Dankzij een strakke planning zijn we precies op tijd terug bij de Abdij voor het diner. Na gezellig nog wat gedronken te hebben gaan we naar bed. Het was een prachtige dag met veel betekenisvolle ontmoetingen en ruim 150 km op de teller.

Op zondagochtend hebben we een sfeervolle gebedsviering in de kerk. De viering heeft als thema: “Delf mijn gezicht op, maak mij mooi”. Hierbij een aantal teksten uit deze viering;

Delf mijn gezicht op, maak mij mooi........ Opdelven is iets anders dan opgraven of opspitten. Opdelven doe je met belangrijke delfstoffen. Het gaat dus om iets kostbaars. Denk maar gerust aan goud en zilver. Zo kostbaar, zo bijzonder is elk gezicht. Het kostbare komt alleen aan het daglicht wanneer iemand anders het op gaat delven. En zolang dat niet gebeurt voel je je niet gezien, ben je van geen betekenis voor de ander.

Delf mijn gezicht op, maak mij mooi........ Weet je dat ieder mens de ander een beetje mooier kan maken? Geef eens vaker een echt complimentje. En kijk eens goed wat dat doet met de ander?? Gaat ieders gezicht daar niet van stralen?

Na elkaar de vredeswens te hebben gegeven gaan we voldaan aan het ontbijt. Ook vandaag stappen we op de pedalen om een iets kortere etappe dan gisteren af te leggen. Ondanks dat de km minder zijn rijden we een schitterende route, met enkele klimmen en prachtige stops. Zo stoppen we in Puth, bij het kasteel in Wijnandsrade en hebben we een theestop in Ubachsberg. Van hieruit fietsen we weer terug naar Abdij Rolduc. Voldaan van het fietsen, de catering en de betekenisvolle ontmoetingen gaat iedereen huiswaarts. Het was een prachtig weekend en we kunnen nu op weg naar een van de sponsorfietstochten naar Lourdes, Santiago of Rome.