Sponsorfietstocht Santiago - dag 18

dinsdag 31 juli 2018 | Wil Groen

Etappe 18: Burgos - Fromista
(A = 72 km / B = 85 km)
Het zal vandaag een rustige dag zijn wat fietsen betreft. Het is namelijk maar 85 kilometer van Burgos naar Fromista, onze eindbestemming van vandaag. Vergeleken met andere dagen hebben we dan ook tijd om ‘uit’ te slapen. Om negen uur vertrekken we met zijn allen naar de prachtige kathedraal van Burgos. Er is net een eucharistieviering begonnen. Het koor zingt prachtig en er staan wel zes priesters achter het altaar. We nemen de tijd om wat foto’s te maken van de kathedraal, drinken koffie en gaan dan richting het hotel om vervolgens op de fiets te vertrekken naar onze lunchplek van vandaag: Iglesias. Iglesias is een piepklein dorpje met een mooie kerk. Op het barokke altaar staat Jacobus, Maria en Jezus. Een druk tafereel om te zien, maar wel erg mooi.

We fietsen langs de meest schitterende vergezichten met zonnebloemvelden, zowel gemaaide als ongemaaide korenvelden… teveel om op te noemen. Ook fietsen we over de grote historische pelgrimsbrug met 12 bogen over de rivier Rio Pisuerga.

Sinds gisteren vallen ook de grote hoeveelheid ooievaarsnesten, die wij gedurende onze tocht passeren, op. Alleen vanmiddag zijn we al twee nesten tegengekomen. In Fromista zien we er wel acht. De mensen kijken dan ook niet verwonderd op dat er gewoon een ooievaar over straat loopt. Vandaag was een heerlijke dag. Het was een dag waarbij het niet alleen om het fietsen draaide maar waarbij wij ook vooral hebben kunnen rondkijken en genieten van al het moois om ons geen.

De uitspraak van de dag: Wie vandaag leeft, heeft morgen een fijne herinnering.