Sponsorfietstocht Santiago - dag 24

maandag 6 augustus 2018 | Wil Groen

 
Maandag 6 augustus: Op naar huis!

De laatste dag van onze sponsorfietstocht Den Bosch, Lourdes, Santiago is ingegaan. Eerst gezellig samen ontbijten, dan de koffers ophalen en voor je het weet komt de bus al. Aan de ene kant is de reis snel voorbijgegaan, aan de andere kant, bedenk eens hoe lang is het geleden dat we in Den Bosch bij de St. Jan vertrokken. De meesten waren onbekenden voor elkaar. Gedurende de reis zie je zo’n groep groeien. Eenmaal aangekomen in Lourdes gaan er een aantal weer terug naar huis en ben je opnieuw met elkaar. Het enige verschil is dat je elkaar dan kent en verstaat.

Nu vliegen we alweer richting Barcelona... Hier hebben we een overstap van 3,5 uur. Je kan wel de stad van bovenaf zien. Een miniatuur. Eerst maar eens wat lekkers eten en koffie drinken. Heerlijk! Even een stukje lopen en dan drinken we een biertje. Helaas is er een vertraging en je weet dan niet waar je aan toe bent. Alle tijden veranderen met de minuut en iedereen weet wat te zeggen. We vertrekken wel, we vertrekken niet. Als je in Barcelona blijft krijg je €150,00 korting en ga zo maar door. Uiteindelijk vertrekken we en komen we binnen een mum van tijd op Schiphol aan. In het vliegtuig eten we een broodje met koffie en we zijn allemaal nieuwsgierig wie ons staat op te wachten. Want uiteindelijk komen de fietsers als helden terug. Ga er maar eens aan beginnen; fietsen van Den Bosch naar Santiago. Het is geen kleinigheid. Dit is daarbij ook meteen het laatste verslag van deze reis. Het was fijn om te doen en je maakt de reis al schrijvende intensief mee.

Aanstaande zaterdag, 11 augustus, vertrekt er een groep fietsers vanuit Den Bosch naar Rome. Ook zij zijn weer te volgen via onze verslagen op de site.
Veel lees- en kijkgenot.

De uitspraak van de dag is: “Je passie heeft een verandering ondergaan, het is werkelijkheid geworden”