Bedevaart Lourdes LO1844 - dag 2

dinsdag 2 oktober 2018 | Wil Groen

Het is een prachtige tocht door de bergen me heel veel hoogtes en heel veel bochten. Het is een hele tour om bij La Salette te komen. Bij het ochtendgebed komt ook uitleg over het te bezoeken Heiligdom. Nu rijden we de laatste 15 kilometer en dat is echt klimmen. We gaan hoger en hoger en hoger maar dan heb je ook wel wat, je bent als mens wel heel klein tussen deze prachtige bergen.
We logeren in de buurt van het Heiligdom en het voelt een beetje als het accueil van Lourdes. Eerst de hectiek van het aankomen, koffers wel uit bus of nog niet en dan toch maar wel. Vervolgens gaan we naar een immens grote eetzaal voor de lunch.

Om 15.00 uur wandelen we over het Heiligdom en zien afbeeldingen van Maria met het herdertje en herderinnetje. We hebben de Basiliek bekeken en zijn naar de bron gegaan. Daar hebben we met elkaar een tientje van de rozenkrans gebeden en een kruisje geslagen met het Heilige water. Dan splitsen we en gaat iedereen zelf op pad. Om 18.00 uur hebben we een viering in Chapelle de la Rencontre. Hier zetten wij onze kruik neer waar we in de komende week onze intenties in gaan bewaren en deze gaan we eind van onze reis naar Maria brengen. De viering is zeer stemmig met een prachtige verkondiging. Iedereen is onder de indruk en na deze viering gaan we weer aan het diner. Doordat er onweer en regen was is de Lichtprocessie in de Basiliek. Heel anders dan Lourdes maar heel mooi. Nu nog even napraten en slapen en morgen in de bus naar ons einddoel Lourdes.