Bedevaart Lourdes LO1874 Voorhout - dag 2

woensdag 3 oktober 2018 | Lenny & Ans

Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt in hotel St. Georges begon de groep “Voorhout” op deze koude ochtend om 09.00 uur aan de Stadswandeling. We bezochten het graf van de familie Soubirous, het cachot en het geboortehuis van Sint Bernadette, de molen van Boly.

Tussendoor natuurlijk heerlijke cappuccino of koffie in een gezellig cafeetje gedronken. Het werd steeds warmer en de jassen konden uit.
’s-Middags werd onder leiding van pastoor Blokland de grote Kruisweg gebeden. Prachtige overwegingen bij de mooie marmeren beelden van de kunstenares Maria de Taykod. Na een heerlijk glaasje op een terras togen we naar de Pius X voor de Sacraments aanbidding. Tot onze grote verrassing troffen wij onze zorghotel pelgrims Kees en Piet aan met een prachtig Mariavaandel en een grote vlag.

Onze acoliet Ton liep voor de stoet priesters uit en pastor Blokland assisteerde de bisschop die voorging. Mooie taken voor onze groep.
Na het diner zijn we nog even bij de Lichtprocessie geweest en na nog een afzakkertje in het hotel kwam er een einde aan deze mooie dag.