De Inspiratiereis van RO1903 “De Waterkant'' dag 3

maandag 8 april 2019 | Groep De Waterkant

Maandag 8 april 2019

Vanochtend om 6.00 uur opgestaan uit onszelf, want de wek service deed het niet.
Half 7 ontbijt en om 7.00 u de bus in en bijna voltallig. 
Vertrok de bus keurig op tijd.

We kwamen aan op een leeg Sint Pieters plein. Zo vroeg waren we daar.
We kwamen de kerk in met een wauw factor.

Weer vele mooie plaatjes gemaakt in deze prachtige basiliek.
In prachtige mooie warme kleuren. Je zou denken dat er vele schilderijen hangen maar er hangt echt maar 1 schilderij en de rest is Mozaïek en vele mooie marmeren beelden.

We begonnen de dag met een vroegmis, voorgegaan door Pastor Nico en Erikc en Inge was lector, die een lezing voorlas van 10 minuten. Het was een mooie viering met inmiddels een hechte groep.

Om 9.00 hebben we de koepel beklommen. Eerst een stuk met de lift naar boven gegaan en daarna nog teveel trappen, wel 324 treden naar boven gelopen. Waar we boven in de koepel de mozaïeken konden bewonderen en een prachtig uitzicht hadden naar beneden.

Daarna een paar etages naar beneden waar je op een het dak van de Sint Pieter en waar je in de zon kon genieten van prachtige uitzichten de beelden van de Apostelen en koepels van de Sint Pieter.

Toen we weer beneden kwamen stonden ze in rijen dik te wachten om naar binnen te gaan. Dus de organisatie was pico bello. Pluk de dag.

Op naar de indrukwekkende Scavi. Dit was een rondleiding langs sarcofagen die onder de Sint Pieter zijn ontdekt. Zo ook het graf van apostel Petrus. Ook zijn er restanten gevonden van Petrus en die zijn bewaard gebleven. Van alle lichaamsdelen was iets terug te vinden, behalve van de voeten!

Aangekomen in de Crypte stonden verschillende graftombes van de pausen die overleden zijn. Na al die bijzondere indrukken zijn we met zijn allen gezellig gaan eten.

Toen met de bus en metro verder naar Santa Maria Maggiore.
Wederom een pracht van een kerk. Vervolgens liepen we naar de grote verrassing .
Een ijsje en een mooie verrassing vanuit een sleutelgat.

Als afsluiting van de dag nog een prachtig uitzicht over Rome. Daar hebben een mooie groepsfoto gemaakt en daarna zijn we met de bus naar het hotel gereden

‘s Avonds hebben we genoten van het laatste avondmaal in het hotel.
We hebben weer een inspirerende dag gehad.

Met nog 2 dagen te gaan zien we uit naar de dag van morgen.

door Tinie en Trudy