Bedevaart Lourdes LO1961 - dag 5

maandag 6 mei 2019 | José en Jeanette

 

Alweer de laatste volle dag van onze bedevaart, wat vliegen de dagen om! We begonnen vanochtend met een temperatuur van 4 graden maar met het zonnetje werd het langzaam aan aangenaam. Dat kwam goed uit want vanochtend was er een viering aan de grot, samen met de Nederlandse Maltezer groep. Het was een mooie viering en iedereen genoot zichtbaar. Na de viering gingen we met elkaar door de grot, een mooiere afsluiting na een viering is er niet. Vervolgens gezamenlijk buiten koffie gedronken met de Maltezer groep. Iedereen genoot van het mooie weer!

Na een overheerlijke lunch maakten we ons klaar voor de viering met handoplegging, het werd zowel een indrukwekkende als emotionele viering in de Maximiliaan Kolbe kapel. Na deze viering kon ieder op zijn of haar eigen wijze nog genieten van Lourdes en de zon in de vorm van de laatste boodschappen of een terrasje. Ook hebben een aantal het algemene kerkhof bezocht waar Nederlandse pelgrims zijn begraven.

Vervolgens ons laatste diner van deze bedevaart. Na het diner heeft onze aalmoezenier de devotionalia gezegend en heeft een pelgrim nog een mooie toespraak gehouden. De koffers zijn weer ingepakt. Allemaal op tijd naar bed, dinsdag vroeg op voor vertrek naar huis, moe maar voldaan en met veel mooie herinneringen