Bedevaart Lourdes LO1962- dag 5

zaterdag 11 mei 2019 | Arie Admiraal


Na alle devotie van de afgelopen dagen mochten we vandaag nog een stukje dichter naar de hemel. Het doel was om met de bus met een dertigtal pelgrims naar de Gavarnie af te reizen. Wetende dat dat het een avontuurlijke rit zou worden viel bij het wegrijden de voet van de chauffeur van de koppeling en met schok kwamen we tot stilstand. Gelukkig was het avontuur niet meteen ten einde want de motor werd direct weer herstart en we konden onze weg vervolgen.

Via een prachtige route was onze eerste stop bij de pont de Napoleon waar we werden getrakteerd op een bungyjump-act en berg beklimmers. Dit was fantastisch om live mee te maken. Diverse pelgrims gingen de uitdaging aan de brug drie keer te overbruggen maar voor alsnog zonder resultaat. Ook wilde eenieder voor het luttele bedrag van €17,50 wel een jump wagen maar helaas door tijdgebrek hadden we geen springende pelgrims. We vervolgden onze weg naar Gavarnie met het spectaculaire uitzicht op de eeuwige sneeuw.

Aangekomen kon ieder zijn eigen weg gaan om verder dan zijn neus te gaan kijken.
Zo zagen we paarden, ezels maar met oog voor de kleine dingen ook de blauwe gentiaan.

De groep Alkmaar met een aantal geadopteerde Brabanders gingen richting de sneeuw en nam plaats op een zonnig terras. Onder het genot van een heerlijke koffie werd een groepsselfie geschoten en een workshop lachen gedaan. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd! We hebben weer mooie herinneringen gebouwd en konden met voldoening weer naar Lourdes terug keren.